TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Мадрид почна судењето на каталонските сепаратисти

Макфакс - 12.02.2019

Врховниот суд во Мадрид денеска го почна судењето на каталонските сепаратисти поради обидот за отцепување на Каталонија од Шпанија. На обвинетите им се закануваат казни од седум до 25 години затвор поради одржување на забранетиот референдум за ...

ИСТРАЖУВАЊЕ: Најважен судски или политички монтиран процес на каталонските сепаратисти

+инфо - 12.02.2019

Во шпанскиот Врховен суд во Мадрид денеска почнува најчувствителниот судски процес во последните неколку децении, во кој им се суди на вкупно 12 каталонски сепаратисти. Тие се соочуваат со разни обвиненија, вклучително и за бунт за време на ...

Каталонците ги блокираат патиштата поради судењето во Мадрид

Нетпрес - 12.02.2019

Додека во Мадрид почна судењето на каталонските политичари обвинети за бунт против Шпанија поради распишување на референдумот за самостојност на покраината и прогласување независна република, ширум Каталонија се подготвуваат масовни протести против ...

Судењето на каталонските функционери обвинети за бунт можен почеток на нови потреси во Шпанија

Нетпрес - 12.02.2019

Во Мадрид во вторникот започнува судскиот процес против функционерите на Каталонија, обвините за бунт против Шпанија, кој би можел да трае три месеца и да предизвика нови тензии. Судскиот процес против дванаесетте Каталонци кои во октомври 2017 ...

Шпанските власти подготвени за судењето на каталонските сепаратисти

Макфакс - 12.02.2019

Шпанија се подготвува за најчувствителниот судски процес во последните неколку децении, во кој десетина каталонски сепаратисти се соочуваат со различни обвиненија, вклучувајќи ги и оние за бунт за време на неуспешниот обид за отцепување кон крајот ...

Почнува судењето на поранешни каталонски функционери обвинети за бунт

Макфакс - 12.02.2019

Судењето на поранешните каталонски функционери, обвинети за бунт против Шпанија, кој може да трае три месеци и да предизвика тензии, започнува денеска во Мадрид. Судењето против 12 Каталонците кој во октомври 2017 година организираа референдум за ...

Утре почнува судењето на каталонските сепаратисти

Канал5 - 11.02.2019

Шпанија се подготвува за најчувствителниот судски процес во последниве неколку децении . Процес во кој десетина каталонски сепаратисти се соочуваат со разни обвинувања , вклучително и за побуната во текот на неуспешниот референдум во 2017-та година.

Во Мадрид започна судењето на каталонските сепаратисти

24Инфо - 12.02.2019

Врховниот суд во Мадрид денеска го започна судењето на каталонските сепаратисти поради обидот за отцепување на Каталонија од Шпанија. На обвинетите им се закануваат казни од седум до 25 години затвор, поради одржување на забранетиот референдум за ...

Шпанија: Почнува најважен судски процес против официјални лица од Каталонија

Локално - 12.02.2019

Во шпанскиот Врховен суд во Мадрид денеска почнува најчувствителниот судски процес во последните неколку децении, во кој им се суди на вкупно 12 каталонски сепаратисти. Тие се соочуваат со разни обвиненија, вклучително и за бунт за време на ...

Шпанските власти подготвени за судењето на каталонските сепаратисти

24Инфо - 12.02.2019

Шпанија се подготвува за најчувствителниот судски процес во последните неколку децении, во кој десетина каталонски сепаратисти се соочуваат со различни обвиненија, вклучувајќи ги и оние за бунт за време на неуспешниот обид за отцепување кон крајот ...

Почнува судењето на поранешни каталонски функционери обвинети за бунт

24Инфо - 12.02.2019

Судењето на поранешните каталонски функционери, обвинети за бунт против Шпанија, кој може да трае три месеци и да предизвика тензии, започнува денеска во Мадрид. Судењето против 12 Каталонците кој во октомври 2017 година организираа референдум за ...

Судењето на каталонските лидери се претвора во медиумска битка

Нова ТВ - 10.02.2019

Во вторник почнува судењето на 12 каталонски лидери во Шпанија пред Врховниот суд во Мадрид. Во 2017 година тие направија обид за отцепување на Каталонија и беa осудени за «побуна». Над 600 новинари и 150 акредитирани медиумски куќи од целиот свет ...

Во Мадрид почна судењето на каталонските сепаратисти

Точка - 12.02.2019

Врховниот суд во Мадрид денеска го почна судењето на каталонските сепаратисти поради обидот за отцепување на Каталонија од Шпанија. На обвинетите им се закануваат казни од седум до 25 години затвор поради одржување на забранетиот референдум за ...

Блокади на автопатиштата во Каталонија пред судењето на сепаратистите во Мадрид

Нова ТВ - 12.02.2019

Демонстрантите ги блокираа автопатиштата во Каталонија пред почетокот на судењето на 12 каталонски сепаратисти во Мадрид. Тие се обвинети по повеќе точки, меѓу кои и за бунт за време на неуспешниот обид за сецесија, кон крајот на 2017 година.

Шпанските власти подготвени за судењето на каталонските сепаратисти

А1 On - 12.02.2019

Шпанија се подготвува за најчувствителниот судски процес во последните неколку децении, во кој десетина каталонски сепаратисти се соочуваат со различни обвиненија, вклучувајќи ги и оние за бунт за време на неуспешниот обид за отцепување кон крајот ...

Почнува судењето на поранешни каталонски функционери обвинети за бунт

Точка - 12.02.2019

Судењето на поранешните каталонски функционери, обвинети за бунт против Шпанија, кој може да трае три месеци и да предизвика тензии, започнува денеска во Мадрид. Судењето против 12 Каталонците кој во октомври 2017 година организираа референдум за ...

Најважен судски или политички монтиран процес

Опсервер - 12.02.2019

Во шпанскиот Врховен суд во Мадрид денеска почнува најчувствителниот судски процес во последните неколку децении, во кој им се суди на вкупно 12 каталонски сепаратисти. Тие се соочуваат со разни обвиненија, вклучително и за бунт за време на ...

Шпанските власти подготвени за судењето на каталонските сепаратисти

Centar - 12.02.2019

Шпанија се подготвува за најчувствителниот судски процес во последните неколку децении, во кој десетина каталонски сепаратисти се соочуваат со различни обвиненија, вклучувајќи ги и оние за бунт за време на неуспешниот обид за отцепување кон крајот ...

Почнува судењето на поранешни каталонски функционери обвинети за бунт

А1 On - 12.02.2019

Судењето на поранешните каталонски функционери, обвинети за бунт против Шпанија, кој може да трае три месеци и да предизвика тензии, започнува денеска во Мадрид. Судењето против 12 Каталонците кој во октомври 2017 година организираа референдум за ...

Блокади на автопатиштата во Каталонија пред судењето на сепаратистите во Мадрид

А1 On - 12.02.2019

Демонстрантите ги блокираа автопатиштата во Каталонија пред почетокот на судењето на 12 каталонски сепаратисти во Мадрид. Тие се обвинети по повеќе точки, меѓу кои и за бунт за време на неуспешниот обид за сецесија, кон крајот на 2017 година.

Почнува судењето на поранешни каталонски функционери обвинети за бунт

Centar - 12.02.2019

Судењето на поранешните каталонски функционери, обвинети за бунт против Шпанија, кој може да трае три месеци и да предизвика тензии, почнува денеска во Мадрид. Судењето против 12-те Каталонци кои во октомври 2017 година организираа референдум за ...

Каталонските лидери пред суд: Пресудата е одамна донесена!

Вечер - 12.02.2019

Демонстранти ги блокираа автопатиштата во Каталонија во вторникот пред почетокот на судењето на 12 каталонски сепаратисти во Мадрид, обвинети по повеќе точки, меѓу кои и за бунт за време на неуспешниот обид за сецесија, кон крајот на 2017 година.

Блокади на автопатиштата во Каталонија пред судењето на сепаратистите во Мадрид

Опсервер - 12.02.2019

Демонстрантите ги блокираа автопатиштата во Каталонија пред почетокот на судењето на 12 каталонски сепаратисти во Мадрид. Тие се обвинети по повеќе точки, меѓу кои и за бунт за време на неуспешниот обид за сецесија, кон крајот на 2017 година.