TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Албанија, судири меѓу демонстранти и полицијата

Алсат-М - 16.05.2018

Албанската опозиција денес протестира пред Министерството за внатрешни работи. Се бара оставка од министерот Фатмир Џафај чиј брат е осуден на 7,2 години затвор во Италија за недозволена трговија со дрога.

Судири меѓу демонстранти и полицијата во Тирана

CivilMedia - 16.05.2018

Приврзаници на албанската опозиција, кои протестираа пред Министерството за внатрешни работи во Тирана барајќи оставка ресорниот министер Фатмир Џафај, денеска се судрија со полицијата. Протестите почнаа мирно, но продолжија со фрлање јајца врз ...

Протести и судири со полицијата во Тирана

Макфакс - 16.05.2018

Неколку илјади привзаници на албанската опозиција денеска протестираат пред министерството за внатрешни работи во Тирана, барајќи оставка од актуелниот министер, Фатмир Џафај. Протестите започнале мирно, но по кратко време по фрлањето на јајца врз ...

Албанската опозиција бара оставка од министерот Џафај

Макфакс - 15.05.2018

Албанската опозиција побара оставка од актуелниот министер за внатрешни работи, Фармир Џафај, поради тоа што не презел активности за екстрадиција на брат му Агрон Џафај, осуден на 7 години затвор во Италија поради шверц со дрога.

Албанската опозиција бара итна смена на министерот за внатрешни работи

Независен - 15.05.2018

Албанската опозиција побара под итно разрешување на министерот за внатрешни работи Фатмир Џафај, како „личност одговорна што неговиот брат Агрон Џафај е на слобода“. Освен оставка на министерот, лидерот на опозициската Демократска партија, Љуљзим ...

Судири меѓу демонстранти и полицијата во Тирана

Р.С.Европа - 16.05.2018

Приврзаници на албанската опозиција, кои протестираа пред Министерството за внатрешни работи во Тирана барајќи оставка ресорниот министер Фатмир Џафај, денеска се судрија со полицијата. Протестите почнаа мирно, но продолжија со фрлање јајца врз ...

Протести и судири со полицијата во Тирана

Sky - 16.05.2018

Неколку илјади приврзаници на албанската опозиција денеска протестираат пред Министерството за внатрешни работи во Тирана барајќи оставка од актуелниот министер Фатмир Џафај. Протестите започнале мирно, но набргу по фрлањето јајца врз објектот на ...

Албанската опозиција бара оставка од министерот Џафај

Sky - 15.05.2018

Албанската опозиција побара оставка од актуелниот министер за внатрешни работи, Фармир Џафај, поради тоа што не презел активности за екстрадиција на брат му Агрон Џафај, осуден на 7 години затвор во Италија поради шверц со дрога.

Опозицијата бара оставка на министерот за полиција

Н.Македонија - 17.05.2018

Албанската опозиција побара итно разрешување на министерот за внатрешни работи Фатмир Џафај, како „личност одговорна што неговиот брат Агрон Џафај е на слобода“. Освен оставка на министерот, лидерот на опозициската Демократска партија, Љуљзим Баша, ...

Судири меѓу демонстранти и полицијата во Тирана

Независен - 16.05.2018

Приврзаници на албанската опозиција, кои протестираа пред Министерството за внатрешни работи во Тирана барајќи оставка ресорниот министер Фатмир Џафај, денеска се судрија со полицијата. Протестите почнаа мирно, но продолжија со фрлање јајца врз ...

Судири меѓу демонстранти и полицијата во Тирана

Вечер - 16.05.2018

Приврзаници на албанската опозиција, кои протестираа пред Министерството за внатрешни работи во Тирана барајќи оставка ресорниот министер Фатмир Џафај, денеска се судрија со полицијата. Протестите почнаа мирно, но продолжија со фрлање јајца врз ...

Судири меѓу демонстранти и полицијата во Тирана

Сител - 16.05.2018

Приврзаници на албанската опозиција, кои протестираа пред Министерството за внатрешни работи во Тирана барајќи оставка ресорниот министер Фатмир Џафај, денеска се судрија со полицијата. Протестите почнаа мирно, но продолжија со фрлање јајца врз ...