TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Димитров: Разговорите за спорните моменти од историјата ќе бидат тензични, но очекуваме резултати

Телма - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Димитров: Разговорите за спорните моменти од историјата ќе бидат тензични, но очекуваме резултати

Стандард - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Димитров: Разговорите за спорните моменти од историјата ќе бидат тензични, но очекуваме резултати

Независен - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Македонско-бугарската комисија ги разгледува учебниците по историја од атичката и средниот век

+инфо - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Димитров: Разговорите за спорните моменти од историјата ќе бидат тензични, но очекуваме резултати

Н.Македонија - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Димитров: Разговорите со Бугарија за спорните моменти од историјата тензични, но очекуваме резултати

1tv - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Димитров: Разговорите за спорните моменти од историјата ќе бидат тензични, но очекуваме резултати

А1 On - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Димитров: Разговорите за спорните моменти од историјата ќе бидат тензични, но очекуваме резултати

Сител - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Димитров: Разговорите за спорните моменти од историјата ќе бидат тензични, но очекуваме резултати

Локално - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Ангел Димитров: Разговорите за спорните моменти од историјата ќе бидат тензични, но очекуваме резултати

Канал5 - 17.10.2018

Работата ќе биде тензична и нема да се одвива брзо колку што сакаме, но со очекувања да постигнеме резултати. Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, ...

За Бугарите спорна средновековната македонска историја, а за новата имало уште посериозни разминувања

еМагазин - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Димитров: Разговорите со Бугарија за спорните моменти од историјата тензични, но очекуваме резултати

Либертас - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Димитров: Разговорите меѓу Бугарија и Македонија ќе бидат тензични

Press24 - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Ќе бидат тензични разговорите со македонските колеги, вели бугарскиот професор, Ангел Димитров

Фокус - 17.10.2018

Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, кој е претседател од бугарска страна од заедничката експертска комисија за ...

Македонско-бугарската комисија ги разгледува учебниците по историја од атичката и средниот век

Слободен Печат - 17.10.2018

Комисијата започнала со разгледување на учебниците за основно образование. Разговорите меѓу Бугарија и Македонија за спорните моменти од заедничката историја ќе бидат тензични, но очекуваме да постигнеме резултати, изјави професорот Ангел Димитров, ...