TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ковид-19 да ти бил слаб на канабис, во лабораторија

Оff.net - 17.01.2022

Соединенија од канабисот го спречуваат вирусот што предизвикува ковид-19 да продре во здрави човекови клетки, пишува Блумберг за студија објавена во Журналот за Природни производи. Двете состојки кои вообичаено се наоѓаат во коноп ЦБГА и ЦБДА ...

Канабисот сè повеќе добива на важност како лек, во САД се користи за лечење од КОВИД-19, македонската влада со јасна ...

CivilMedia - 16.01.2022

Барајќи природен лек за спречување на ширењето на КОВИД во човековото тело, државниот универзитет од Орегон во САД , како и други престижни универзитетски истражувачки центри во САД, како оној во Мисисипи , како и насекаде во светот, открија дека ...

Канабисот во САД се користи како лек против КОВИД-19, македонската влада – регионален лидер во политиките за употреба ...

Frontline - 16.01.2022

Канабисот е веќе подолго време влезен во медицината и тоа на голема врата. Барајќи природен лек за спречување на ширењето на КОВИД во човековото тело, државниот универзитет од Орегон во САД , како и други престижни универзитетски истражувачки центри ...