TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

До 2023 железничко поврзување Македонија-Бугарија

24 Вести - 17.05.2018

За пет години Македонија и Бугарија ќе се поврзат со железница. До 2023та година е испланирано да заврши изградба на коридор 8 за поврзување на двете земји. Првата делница Куманово – Бељаковце веќе е во изградба, а за втората од Бељаковце до Крива ...

Во 2023 година ќе се финализира коридорот 8

Телма - 17.05.2018

Мaкедонија започнува да ги троши 70-те милиони евра, европски пари за третиот дел од железничката пруга на коридорот – 8, а Бугарија почнува да црта проект. Двете страни си подадоа рака, а пред медиумите ветија дека во 2023 година преку тунелот кој ...

Асани-Папукчиски: Железничко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023 година

А1 On - 17.05.2018

Железничко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023 година наместо претходно најавеното во 2025, очекуваат директорите на МЖ Инфраструктура Ирфан Асани и на Бугарската железница Красимир Папукчиски.

Тргна возот за Софија, ќе стаса во 2023

+инфо - 17.05.2018

Најмногу време три до четири години ќе се потроши за пробивање и изградба на тунелот кој е во должина од 2.383 метри, а проблем на македонска страна се и парите за изградба на третата делница од Крива Паланка до Деве Баир кои дополнително треба да ...

Нов рок за Коридор 8 – изградбата да заврши до 2023 година

Канал5 - 17.05.2018

Изградбата на железничката мрежа како дел од Коридорот 8 што ги поврзува Македонија и Бугарија е предвидено да се комплетира до 2023 година, ова го обзнанија директорите на двете претпријатија Ирфан Асани и Красимир Папукчиски.

Состанок за железничкото поврзување на Македонија и Бугарија

CivilMedia - 17.05.2018

Претставници на железничките претпријатија на Македонија и Бугарија денеска во Скопје ќе разговараат за изградбата на железничкиот дел од Коридорот 8 кој ги поврзува овие две држави. Состанокот ќе се одржи во просториите на јавното претпријатие ...

Во 2023 година ќе се финализира коридорот 8

iPortal - 17.05.2018

Мaкедонија започнува да ги троши 70-те милиони евра, европски пари за третиот дел од железничката пруга на коридорот – 8, а Бугарија почнува да црта проект. Двете страни си подадоа рака, а пред медиумите ветија дека во 2023 година преку тунелот кој ...

Асани-Папукчиски:Желензичко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023 година

Вечер - 17.05.2018

Железничко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023 година наместо претходно најавеното во 2025, очекуваат директорите на МЖ Инфраструктура Ирфан Асани и на Бугарската железница Красимир Папукчиски.

Состанок за железничкото поврзување на Македонија и Бугарија

Сител - 17.05.2018

Претставници на железничките претпријатија на Македонија и Бугарија денеска во Скопје ќе разговараат за изградбата на железничкиот дел од Коридорот 8 кој ги поврзува овие две држави. Состанокот ќе се одржи во просториите на јавното претпријатие ...

Во 2023 година ќе се финализира коридорот 8

Бриф - 17.05.2018

Мaкедонија започнува да ги троши 70-те милиони евра, европски пари за третиот дел од железничката пруга на коридорот – 8, а Бугарија почнува да црта проект. Двете страни си подадоа рака, а пред медиумите ветија дека во 2023 година преку тунелот кој ...

Железничко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023 година

Слободен Печат - 17.05.2018

Железничко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023 година наместо претходно најавеното во 2025, очекуваат директорите на МЖ Инфраструктура Ирфан Асани и на Бугарската железница Красимир Папукчиски.

Состанок за железничкото поврзување на Македонија и Бугарија

А1 On - 17.05.2018

Претставници на железничките претпријатија на Македонија и Бугарија денеска во Скопје ќе разговараат за изградбата на железничкиот дел од Коридорот 8 кој ги поврзува овие две држави. Состанокот ќе се одржи во просториите на јавното претпријатие ...

Желензичко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023 година

Скопје инфо - 17.05.2018

Железничко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023 година наместо претходно најавеното во 2025, очекуваат директорите на МЖ Инфраструктура Ирфан Асани и на Бугарската железница Красимир Папукчиски.

Состанок за железничкото поврзување на Македонија и Бугарија

Канал 77 - 17.05.2018

Претставници на железничките претпријатија на Македонија и Бугарија денеска во Скопје ќе разговараат за изградбата на железничкиот дел од Коридорот 8 кој ги поврзува овие две држави. Состанокот ќе се одржи во просториите на јавното претпријатие ...

Првиот воз за Бугарија ќе тргне порано

Фактор - 18.05.2018

Железничко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023 година наместо претходно најавеното во 2025, очекуваат директорите на МЖ Инфраструктура Ирфан Асани и на Бугарската железница Красимир Папукчиски.

Состанок за железничкото поврзување на Македонија и Бугарија

Вечер - 17.05.2018

Претставници на железничките претпријатија на Македонија и Бугарија денеска во Скопје ќе разговараат за изградбата на железничкиот дел од Коридорот 8 кој ги поврзува овие две држави. Состанокот ќе се одржи во просториите на јавното претпријатие ...

Железничко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023

Порта 3 - 18.05.2018

Железничко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023 година наместо претходно најавеното во 2025, очекуваат директорите на МЖ Инфраструктура Ирфан Асани и на Бугарската железница Красимир Папукчиски.

Железничкиот Коридор 8 од Скопје до Софија приоритет на Македонија и Бугарија

Канал5 - 17.05.2018

Претставници на железничките претпријатија на Македонија и Бугарија денеска во Скопје ќе разговараат за изградбата на железничкиот дел од коридорот 8 кој ги поврзува овие две држави. Состанокот ќе се одржи во просториите на јавното претпријатие ...

Состанок за железничкото поврзување на Македонија и Бугарија

24Инфо - 17.05.2018

Состанок за железничкото поврзување на Македонија и Бугарија Претставници на железничките претпријатија на Македонија и Бугарија денеска во Скопје ќе разговараат за изградбата на железничкиот дел од Коридорот 8 кој ги поврзува овие две држави.