TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Португалија од 1 октомври ги укинува скоро сите ограничувања поврзани со коронавирусот

Слободен Печат - 23.09.2021

Португалија ќе ги укине речиси сите преостанати ограничувања поврзани со коронавирусот од 1 октомври, изјави денеска премиерот Антонио Коста. Меѓу неколкуте мерки што ќе останат во сила е носење маски во јавниот превоз, на поголеми настани, во ...

Португалија од 1 октомври ги укинува рестриктивните мерки

Скопје1 - 23.09.2021

Португалија ќе ги укине скоро сите рестриктивни мерки против коронавирусот од 1 октомври и на тој начин ќе им овозможи на рестораните и културните институции да примат максимален број посетители, изјави денеска премиерот Антонио Коста.

Португалија ги укинува сите корона-мерки од 1 октомври: Ноќните клубови и кафулињата повторно работат

Локално - 23.09.2021

Португалија ќе ги укине скоро сите преостанати ограничувања за коронавирусот од 1 октомври, и со тоа ќе им овозможи на рестораните и културните институции да примаат максимален број посетители, изјави денеска премиерот Антонио Коста.

Уште една европска земја ги укинува сите ковид мерки

Фактор - 23.09.2021

Португалија е следната европска земја која ги укинува сите ковид мерки. Државата ќе ги укине скоро сите преостанати ограничувања за коронавирусот од 1 октомври, и со тоа ќе им овозможи на рестораните и културните институции да примаат максимален ...

Португалија од 1 октомври ги укинува скоро сите ограничувања поврзани со коронавирусот

Press24 - 23.09.2021

Португалија ќе ги укине речиси сите преостанати ограничувања поврзани со коронавирусот од 1 октомври, изјави денеска премиерот Антонио Коста. „Бидејќи повеќето од ограничувањата што беа во сила досега се укинуваат, ние влегуваме во фаза заснована на ...

Португалија на 1 октомври ги укинува сите ограничувања за ковид – одговорноста се префрла на граѓаните

360 степени - 23.09.2021

Единствено што ќе биде потребен е дигитален ковид-сертификат и тоа за ноќни клубови и големи културни или спортски настани Се укинуваат ограничувања за бројот на луѓе на кои им е дозволено да седат заедно во ресторани и кафулиња, или да ...