TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска втор уписен рок на „УКИМ“

Алсат-М - 12.09.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска почнува вториот уписен рок. Утре и в понеделник се уписите на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Битола, а на16 и 17 септември на „Гоце Делчев“ во Штип.

Втор уписен рок на факултетите – каде се пополнија, а каде останаа слободни места на УКИМ?

Радио МОФ - 12.09.2019

Денеска и утре е вториот уписен рок на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“. Останати се скоро 5.700 слободни места на вкупно 21 факултет при УКИМ, што значи дека во првиот уписен рок се пополниле само нешто над половина од предвидените 10.710 ...

Втор уписен рок. На кои факултети останаа слободни места?

Факултети - 12.09.2019

Иако на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) се пријавија повеќе кандидати од предвидената квота, сепак, вратите на овој факултет ќе бидат и утрово отворени На сите факултети на најголемиот универзитет во Скопје има ...

Втор уписен рок, на кои факултети има слободни места?

24Инфо - 12.09.2019

На сите факултети на најголемиот универзитет во Скопје има место во вториот уписен рок, освен на Медицински, каде што државните и приватните квоти се пополнија уште во првиот, па дури и на популарниот ФИНКИ останаа триесетина места што не биле ...

Втор уписен рок на факултетите

Нетпрес - 12.09.2019

Иако на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) се пријавија повеќе кандидати од предвидената квота, сепак, вратите на овој факултет ќе бидат и утрово отворени На сите факултети на најголемиот универзитет во Скопје има ...

Втор уписен рок, на кои факултети има слободни места?

iPortal - 12.09.2019

На сите факултети на најголемиот универзитет во Скопје има место во вториот уписен рок, освен на Медицински, каде што државните и приватните квоти се пополнија уште во првиот, па дури и на популарниот ФИНКИ останаа триесетина места што не биле ...

Втор уписен рок на Универзитетот во Тетово

ММС - 10.09.2019

Од денеска до 13 септември трае вториот уписен рок на Универзитетот во Тетово за новата академска 2019/2020 година. Во текот на неделава потребна е апликација на интернет страницата на Универзитетот, како и да се достават потребните документи.

УКЛО УПИСИ – втор уписен рок, прв циклус

Студенти - 10.09.2019

Пријавување на кандидати 13 и 16.09.2019 Објавување прелиминарна ранг-листа 18.09.2019 Запишување на кандидати 23 09.2019. Повеќе информации ...

Втор уписен рок на УКИМ, слободни места на сите факултети, освен на Медицински

360 степени - 12.09.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска почнува вториот уписен рок. Утре и в понеделник се уписите на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Битола, а на16 и 17 септември на „Гоце Делчев“ во Штип.

Втор уписен рок на УКИМ, слободни места на сите факултети, освен на Медицински

Либертас - 12.09.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска почнува вториот уписен рок. Утре и в понеделник се уписите на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Битола, а на16 и 17 септември на „Гоце Делчев“ во Штип.

Втор уписен рок на факултетите, нема место само на Медицински

Н.Македонија - 12.09.2019

На Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје денеска почнува вториот уписен рок. Утре и в понеделник се уписите на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Битола, а на 16 и 17 септември на „Гоце Делчев“ во Штип.