TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе ја помине ли собраниската комисија Јовевски некогаш?

24 Вести - 31.01.2023

Со долги говори и остри критики на опозициските пратеници продолжи вжештената комисиска расправа за предлогот на парламентарното мнозинство актуелниот јавен обвинител Љубомир Јовески да биде избран за уставен судија.

Ќе стане ли Љубомир Јовески уставен судија?

Канал5

Дамева: Не сакам само голи имиња на кандидати за уставен судија

Слободен Печат

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата ја продолжи расправата

Канал5 - 31.01.2023

​Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата денеска ја продолжи расправата за кандидатот за уставен судија да биде Љубомир Јовески, актуелен јавен обвинител. Заменик координаторката на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ Ели Панова ...

Продолжува расправата за кандидат за уставен судија да биде Јовески

Курир

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата ја продолжи расправата за кандидатот за уставен судија да биде Јовески

Опсервер

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата ја продолжи расправата за кандидатот за уставен судија да биде Јовески

24Инфо

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата ја продолжи расправата за изборот на Јовески за уставен судија

Вечер Прес

ПРОДОЛЖУВА САГАТА ОКОЛУ ЈОВЕСКИ Комисијата продолжи каде што застана, опозицијата и натаму со долги разговори го оспорува изборот

+инфо

Изборот на Јовески за уставен судија повторно на дневен ред пред пратениците

MakPress

Продолжува комисиската расправа за предлогот јавниот обвинител Јовески да биде уставен судија

Бизнис Вести - 31.01.2023

Во собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да продолжи дебатата предлогот јавниот обвинител Љубомир Јовески да биде уставен судија. Според информациите од Собранието, останати за збор се уште дваесетина пратеници, ...

Продолжува комисиската расправа за предлогот Јовески да биде уставен судија

Курир

Продолжува комисиската расправа за предлогот Јовески да биде уставен судија

24Инфо

Продолжува комисиската расправа за предлогот Јовески да биде уставен судија

Опсервер

Продолжува комисиската расправа за предлогот Јовески да биде уставен судија

Lider

Комисиска расправа за јавниот обвинител Јовески да стане уставен судија

МКД

Продолжува комисиската расправа за предлогот јавниот обвинител Јовески да биде уставен судија

Сител

Канал5 Слободен Печат Денешен Zoom ТВ21 Во Центар 4NEWS Вечер Прес

Комисиска расправа за предлогот Јовески да биде уставен судија

CivilMedia - 01.02.2023

Собраниската комисија за прашања на изборите и именувањата денеска ќе ја продолжи расправата за предлогот Љубомир Јовески, актуелен јавен обвинител, да биде избран за уставен судија. Седницата по неколкумесечна пауза продолжи вчера, а опозицијата ...

Продолжува комисиската расправа за предлогот Јовески да биде уставен судија

Сител

Продолжува комисиската расправа за предлогот Јовески да биде уставен судија

Канал5

И денеска продолжува комисиската расправа за Јовески

МКД

Продолжува комисиската расправа за предлогот јавниот обвинител Јовески да биде уставен судија

Независен - 31.01.2023

Во собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата денеска треба да продолжи дебатата предлогот јавниот обвинител Љубомир Јовески да биде уставен судија. Според информациите од Собранието, останати за збор се уште дваесетина пратеници, ...

Продолжува комисиската расправа за предлогот јавниот обвинител Јовески да биде уставен судија

Фокус

Продолжува комисиската расправа за предлогот Јовески да биде уставен судија

Република

Продолжува комисиската расправа за предлогот јавниот обвинител Јовески да биде уставен судија

24 Вести

Собраниската комисија и денес ќе расправа за предлогот Јовески да биде уставен судија

Локално

Собраниската комисија и денес ќе расправа за предлогот Јовески да биде уставен судија

4NEWS