TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Зошто никој не ги купи сликите и предметите на Хитлер?

Факултети - 12.02.2019

Пет слики за кои се вели дека се дело на Адолф Хитлер не најдоа купувач на аукцијата во Нирнберг, Германија, која предизвика бес поради продажбата на нацистичко наследство. Од аукциската куќа „Вајдлер“, која ги стави на продажба пејзажите, не ...

Никој не сака да ги купи сликите на Хитлер

Фокус - 11.02.2019

Пет акварели за кои се смета дека ги насликал нацистичкиот диктатор Адолф Хитлер во младоста, не беа продадени на аукција во Нирнберг, веројатно поради сомнежите дека можеби се фалсификат.

КОНТРОВЕРЗНА АУКЦИЈА: Без понуди за сликите на Адолф Хитлер

Кумановски м. - 11.02.2019

Пет акварели за кои се смета дека во младоста ги насликал подоцнежниот нацистички диктатор Адолф Хитлер не биле продадени на аукцијата во Нирбнерг. Продажбата не се случила веројатно поради сомнежот дека станува збор за фалсификати, јавува АП.

Оваа своја фотографија Хитлер ја забранил за објавување во јавност

Таратур - 10.02.2019

Покрај другите нешта кои му биле од исклучителна важност, германскиот нацистички лидер Адолф Хитлер огромно внимание посветувал на својот изглед и на тоа каков впечаток остава во јавноста.

Неуспешна аукција на акварели на Хитлер

Опсервер - 11.02.2019

Пет акварели за кои се смета дека ги насликал нацистичкиот диктатор Адолф Хитлер во младоста, не беа продадени на аукција во Нирнберг, веројатно поради сомнежите дека можеби се фалсификат.

Aукција на акварели на Хитлер заврши неуспешно

+инфо - 11.02.2019

Пет акварели за кои се смета дека ги насликал нацистичкиот диктатор Адолф Хитлер во младоста, не беа продадени на аукција во Нирнберг, веројатно поради сомнежите дека можеби се фалсификат.