TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Законот за безбедност за сообраќајот ги опфаќа и возачите на тротинети

Канал5 - 14.01.2021

Со новите измени во законот за сообраќај за прв пат во Македонија се регулира учеството во сообраќајот на електричните тротинети. Од нивната појава до денес тротинетите станаа секојдневие на скопските улици, а со нивната присутност се наметна и ...

Новини во Законот за сообраќај: Нема веќе „казнени поени“, но возило може да биде одземено на 90 дена

Алсат-М

Новини во Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата кои треба да ги знаат учесниците во сообраќајот

Скопје инфо

Новини во Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата кои треба да ги знаат учесниците во сообраќајот

Press24

РСБСП: Новини во Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата

Канал5

Новини во Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата кои треба да ги знаат учесниците во сообраќајот

Црнобело

РСБСП: Новини во Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата

Либертас

24Инфо МКД +инфо Денар Независен Макфакс Денешен ММС

Се одземаат возила според новиот прекршочен закон

Сител - 13.01.2021

26 возила биле одземени од страна на полицијата откако стапи во сила новиот Закон за безбедност во сообраќајот. Станува збор за нерегистрирани, стари возила кои ја нарушуваат безбедноста, но и возила кои испуштале чад и ја загадувале околината.

НЕМА ЛАБАВО: Одземени 26 возила на одреден период согласно измените во Законот за безбедност во сообраќајот

Вечер

Одземени 26 возила на одреден период согласно измените во Законот за безбедност во сообраќајот

Бриф

Одземени 26 возила од почетокот на примената на новиот Законот за безбедност во сообраќајот

24Инфо

МВР одзема 26 возила, едни нерегистрирани, други испуштале чад, правеле бучава и биле стари

МКД

Внимавајте, се одземаат бучни возила и такви што чадат

Expres

Од почетокот на примената на новиот Законот, одземени 26 возила

Локално

MakPress Скопје инфо Канал5 Опсервер