TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Илјадници луѓе протестираа во Алжир, лидерите на протестот ѝ велат на армијата да стои настрана

МКД - 19.03.2019

Илјадници студенти, универзитетски професори и здравствени работници денес протестираа во Алжир, повикувајќи го претседателот Абделазиз Бутефлика да се повлече и нова група предводена од активисти и опозиционери ѝ порача на армијата да не се меша.

Нова алжирска група го повика Бутефлика да даде оставка

Макфакс - 19.03.2019

Нова алжирска група на чело со политички лидери, членови на опозицијата и активисти го повика претседателот Абделазиз Бутефлика да даде оставка на крајот од својот мандат на 28ми април, истовремено повикувајќи ја армијата да не се меша во политиката.

Нова алжирска група го повика Бутефлика да даде оставка

24Инфо - 19.03.2019

Нова алжирска група на чело со политички лидери, членови на опозицијата и активисти го повика претседателот Абделазиз Бутефлика да даде оставка на крајот од својот мандат на 28 април, истовремено повикувајќи ја армијата да не се меша во политиката.