TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најпросперитетни земји во светот

ЗаЗабава - 14.02.2018

Институтот Легатум во Лондон ја објави десеттата годишна листа на просперитетни земји врз основа на детално истражување. Индексот на просперитет беше одреден врз основа на 104 променливи, како што се традиционалните вредности, економијата, стапките ...

Македонијa падна три места на Индексот за просперитет на светско ниво

Кајгана - 13.02.2018

Норвешка се искачи на првото место на листата најпросперитетни земји во светот, според индексот на Институтот Легатум за 2017 година, симнувајќи го Нов Зеланд на второто место. Индексот за просперитет, во кој Македонија годинава се рангира на 56.

Поранешна земја на Југославија на листата најпросперитетни земји

Локално - 13.02.2018

Институтот Легатум од Лондон ја направи десеттата годишна листа на најпросперитетни земји заснована на опсежни истражувања. Индексот на просперитет е одреден врз основа на 104 варијабли како традиционални вредности, економија, стапка на вработеност… ...

ЛИСТА НА ПРОСПЕРИТЕТ: Македонија паѓа, но една екс ју држава високо котира

Фактор - 13.02.2018

Македонија годинава е рангирана на 56. место од 149 земји според индексот на просперитет. Ова покажува дека глобалниот просперитет е на највисоко ниво од 2007 година наваму. Македонија во 2016 година беше рангирана на 53.

Словенија на листата најпросперитетни земји

Канал5 - 13.02.2018

Институтот Легатум од Лондон ја направи десеттата годишна листа на најпросперитетни земји заснована на опсежни истражувања. Индексот на просперитет е одреден врз основа на 104 варијабли како традиционални вредности, економија, стапка на вработеност.