TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Собор на Свети Јован Крстител

MakPress - 20.01.2021

Именден прославуваат Јовановци. Овој ден се вика уште и Женски Водици поради што главен збор во изведувањето на обичаите имаат жените. Покрај другото на овој ден жените одат по коледица, и тоа само по куќите од својата компанија.

Денеска е Собор на Св. Јован Крстител или Женски Водици

Курир - 20.01.2021

Именден прославуваат Јовановци. Овој ден се вика уште и Женски Водици поради што главен збор во изведувањето на обичаите имаат жените. Покрај другото на овој ден жените одат по коледица, и тоа само по куќите од својата компанија.

Денеска е Собор на Св. Јован Крстител или Женски Водици

Пулс24 - 20.01.2021

Именден прославуваат Јовановци. Овој ден се вика уште и Женски Водици поради што главен збор во изведувањето на обичаите имаат жените. Покрај другото на овој ден жените одат по коледица, и тоа само по куќите од својата компанија.

Денеска е Свети Јован Крстител, еве кои се обичаите и верувањата

iPortal - 20.01.2021

Именден прославуваат Јовановци. Овој ден се вика уште и Женски Водици поради што главен збор во изведувањето на обичаите имаат жените. Покрај другото на овој ден жените одат по коледица, и тоа само по куќите од својата компанија.

СОБОР НА СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ: Овој ден се вика и Женски Водици оти главни во обичаите се жени

Денешен - 20.01.2021

Именден прославуваат Јовановци. Овој ден се вика уште и Женски Водици поради што главен збор во изведувањето на обичаите имаат жените. Покрај другото на овој ден жените одат по коледица, и тоа само по куќите од својата компанија.