TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Транспаренси интернешнал“: Западниот Балкан бавен во борбата против организираниот криминал

А1 On - 31.01.2023

Западен Балкан е познат по слабиот отпор кон организираниот криминал, државите бавно го решаваат тој проблем, а институциите сe уште немаат соодветни ресурси и независност, оценува меѓународната организација „Транспаренси интернешнал“ во извештајот ...

Од цела ЕУ, Унгарија со најмногу корупција во јавниот сектор

Слободен Печат - 31.01.2023

Според последниот извештај на „Транспаренси Интернешнел”, Унгарија се смета за земја со најмногу корупција во јавниот сектор во целата Европска унија. Со оценки кои се движат од 42 до 46 од 100, Унгарија, Бугарија и Романија се далеку зад ...

Во Словенија историски најниско нивото на индексот на перцепција на корупцијата

Во Центар - 31.01.2023

Во Словенија минатата година повторно се намали индексот на перцепција на корупцијата и достигна историски ниско ниво, соопшти невладината меѓународна организација „Транспаренси интернешнeл“.

Македонија на високото 85. место на најновиот Индекс на перцепција на корупцијата на Транспаренси интернешнал

Денар - 31.01.2023

Во најновиот извештај на Транспаренси интернешнл, Corruption Perceptions Index , Македонија се најде на 85. место. Според Транспаренси интернејшнал главен проблем се наведува недостигот на интегритет при избор на клучни фигури во судството и ...

Босна и Херцеговина најлоша во регионот во борбата против корупцијата

Кумановски м. - 31.01.2023

Босна и Херцогива има најлоши резултати во регионот според индексот на перцепција на корупцијата, а во исто време е на дното на рангирањето според резултатите во борбата против оваа појава меѓу сите земји на целиот европски континент, босанскиот ...

Хрватска подобра за шест места на индексот на перцепција на корупцијата

Кумановски м. - 31.01.2023

Според индексот на перцепција на корупцијата во 2022 година, Хрватска ја подобри својата позиција за шест места и сега е 57-ма од 180 земји, објави во вторникот Транспаренси интернешнал. Босна и Херцеговина има 34 бодови, со што е трета најлоша ...

„Транспаренси Интернешнел“: Унгарија со најмногу корупција во јавниот сектор во цела ЕУ

Опсервер - 31.01.2023

Според последниот извештај на „Транспаренси Интернешнел“, Унгарија се смета за земја со најмногу корупција во јавниот сектор во целата Европска унија. Со оценки кои се движат од 42 до 46 од 100, Унгарија, Бугарија и Романија се далеку зад ...

Унгарија, Бугарија и Романија се на дното во ЕУ според индексот на корупција

Н.Македонија - 31.01.2023

Унгарија се смета за земја со најмногу корупција во јавниот сектор во Европската Унија, според последниот извештај на „Транспаренси Интернешнел“, Со оценки кои се движат од 42 до 46 од 100, Унгарија, Бугарија и Романија се далеку зад скандинавското ...

„Транспаренси Интернешнел“: Унгарија со најмногу корупција во јавниот сектор во цела ЕУ

Либертас - 31.01.2023

Според последниот извештај на „Транспаренси Интернешнел“, Унгарија се смета за земја со најмногу корупција во јавниот сектор во целата Европска унија. Со оценки кои се движат од 42 до 46 од 100, Унгарија, Бугарија и Романија се далеку зад ...

„Транспаренси Интернешнел“: Унгарија со најмногу корупција во јавниот сектор во цела ЕУ

Во Центар - 31.01.2023

Според последниот извештај на „Транспаренси Интернешнел“, Унгарија се смета за земја со најмногу корупција во јавниот сектор во целата Европска унија. Со оценки кои се движат од 42 до 46 од 100, Унгарија, Бугарија и Романија се далеку зад ...

„Транспаренси интернешнал“: Западниот Балкан бавен во борбата против организираниот криминал

Курир - 31.01.2023

Западен Балкан е познат по слабиот отпор кон организираниот криминал, државите бавно го решаваат тој проблем, а институциите сe уште немаат соодветни ресурси и независност, оценува меѓународната организација „Транспаренси интернешнал“ во извештајот ...

„Транспаренси интернешнал“: Западниот Балкан бавен во борбата против организираниот криминал

Опсервер - 31.01.2023

Западен Балкан е познат по слабиот отпор кон организираниот криминал, државите бавно го решаваат тој проблем, а институциите с e уште немаат соодветни ресурси и независност, оценува меѓународната организација „Транспаренси интернешнал“ во извештајот ...

„Транспаренси интернешнал“: Западниот Балкан бавен во борбата против организираниот криминал

Република - 31.01.2023

Западен Балкан е познат по слабиот отпор кон организираниот криминал, државите бавно го решаваат тој проблем, а институциите с e уште немаат соодветни ресурси и независност, оценува меѓународната организација „Транспаренси интернешнал“ во извештајот ...

„Транспаренси интернешнал“: Западен Балкан не е отпорен на организираниот криминал, БиХ со најлош индекс

Вечер Прес - 31.01.2023

Западен Балкан е познат по слабиот отпор кон организираниот криминал, државите бавно го решаваат тој проблем, а институциите сѐ уште немаат соодветни ресурси и независност, оценува меѓународната организација „Транспаренси интернешнал“ во извештајот ...

„Транспаренси интернешнал“: Западниот Балкан бавен во борбата против организираниот криминал

Во Центар - 31.01.2023

Западен Балкан е познат по слабиот отпор кон организираниот криминал, државите бавно го решаваат тој проблем, а институциите сe уште немаат соодветни ресурси и независност, оценува меѓународната организација „Транспаренси интернешнал“ во извештајот ...

Во Словенија историски најниско нивото на индексот на перцепција на корупцијата

MakPress - 31.01.2023

Во Словенија минатата година повторно се намали индексот на перцепција на корупцијата и достигна историски ниско ниво, соопшти невладината меѓународна организација „Транспаренси интернешнeл“.

„Транспаренси интернешнал“: Западниот Балкан бавен во борбата против организираниот криминал

MakPress - 01.02.2023

Западен Балкан е познат по слабиот отпор кон организираниот криминал, државите бавно го решаваат тој проблем, а институциите сe уште немаат соодветни ресурси и независност, оценува меѓународната организација „Транспаренси интернешнал“ во извештајот ...