TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повеќе од 200 музичари бараат да се стави крај на употребата ВИ во музичката индустрија

Локално - 02.04.2024

Повеќе од 200 музички уметници го потпишаа отвореното писмо од Друштвото за права на уметници со седиште во Вашингтон, во кое ги повикуваат технолошките компании да престанат да користат вештачка интелигенција (ВИ), наведувајќи ја загриженоста за ...

ChatGPT сега може да се користи и без регистрација

Иновативност - 02.04.2024

Компанијата OpenAI го најави својот следен чекор во стратегијата за ширење на достапноста на своите алатки со вештачка интелигенција, така што сега ChatGPT може да се користи без регистрација.

Против дезинформациите со помош на вештачка интелигенција

Н.Македонија - 02.04.2024

Брзиот напредок на дигиталните технологии и на вештачката интелигенција (ВИ) во изминатиот период целосно ги трансформираше разните аспекти на општеството, вклучувајќи ги и начините на кои се создаваат, се шират и се консумираат информациите.

На алатката на OpenAI за гласовно клонирање ѝ требаат само 15 секунди за да направи клип од вашиот глас

Пари - 02.04.2024

OpenAI нуди ограничен пристап до платформата за генерирање текст-во-глас што ја разви, наречена Voice Engine, која може да создаде синтетички глас врз основа на клип од 15 секунди од нечиј глас.

ChatGPT отсега може да се користи без OpenAI сметка

Пари - 02.04.2024

OpenAI повеќе нема да бара налог за користење на ChatGPT, бесплатната платформа за вештачка интелигенција на компанијата. Сепак, ова се однесува само на ChatGPT, бидејќи другите производи на OpenAI, како DALL-E 3, чинат пари за пристап и сè уште ќе ...

Samsung Bixby станува попаметен, а разговорот станува поприроден

Порта - 02.04.2024

Samsung планира да го надгради својот дигитален асистент Bixby со функции за вештачка интелигенција слични на оние на ChatGPT, што ќе го направи попаметен Јужнокорејската компанија Samsung планира да го надгради својот дигитален асистент Bixby со ...

ChatGPT ќе може да се користи и без профил, ама ќе биде понекорисен…

IT.mk - 02.04.2024

OpenAI објави дека започнува со тестирање на верзија на ChatGPT за која корисниците нема да мора да бидат најавени на платформата. Користењето на најпопуларната вештачка интелигенција без профил во моментов е достапна единствено како тест верзија на ...

„НиТколина“ е првата хрватска политичарка генерирана со вештачка интелигенција/ВИДЕО

Вечер Прес - 01.04.2024

„Можемо!“ ја претстави првата хрватска политичарка генерирана од вештачка интелигенција, а нејзиното име е Нитколина. Нитколина е создадена за да се бори против лажните вести и информации за време на оваа изборна кампања, објаснија од „Можемо!“.

Запознајте ја Нитколина: Хрватска доби политичарка создадена со вештачка интелигенција

Слободен Печат - 01.04.2024

Нитколина ќе се бори против лажните вести и информации за време на изборната кампања. Носителот на имагинарната изборна единица „Можеме“ е првата хрватска политичарка создадена со вештачка интелигенција.

Нова OpenAI алатка клонира човечки глас врз основа на аудио снимка од само неколку секунди

Кумановски м. - 01.04.2024

Калифорниската компанија OpenAI претстави нова алатка „Voice Engine“ која може да клонира секој човечки глас доколку се достапни само 15 секунди од вистинскиот глас на таа личност. Според компанијата, „Voice Engine“ првпат бил развиен во 2022 година ...

По Chat GPT, компанијата Open AI претстави нов изум, но не е достапен за сите

Канал5 - 01.04.2024

Open AI ја претстави новата алатка Voice Engine. За 15 секунди нечиј глас може да генерира - во овој случај клонира - аудио снимка Од компанијата велат дека со нетрпение очекуваат дискусии за предизвиците што ги носи новата алатка базирана на ...

OpenAI и проблемот со клонирање гласови

Денар - 01.04.2024

Калифорниската компанија OpenAI претстави нова алатка „Voice Engine“ која може да го клонира секој човечки глас доколку има на располагање само 15 секунди од вистинскиот глас на таа личност.

ВИДЕО: Хрватска доби прва политичарка создадена со вештачка интелигенција

ТВ21 - 02.04.2024

„Можеме“ ја претстави првата хрватска политичарка генерирана од вештачка интелигенција, а нејзиното име е Нитколина. Таа е создадена за да се бори против лажните вести и информации за време на оваа изборна кампања, велат од Можеме.

ВИДЕО: Хрватска доби прва политичарка создадена со вештачка интелигенција

Zoom - 02.04.2024

„Можеме“ ја претстави првата хрватска политичарка генерирана од вештачка интелигенција, а нејзиното име е Нитколина. Таа е создадена за да се бори против лажните вести и информации за време на оваа изборна кампања, велат од Можеме.

Во отворено писмо од фелата: Повеќе од 200 музичари повикаа да се стави крај на употребата на вештачката интелигенција

Вечер Прес - 03.04.2024

Повеќе од 200 музичари повикаа да се стави крај на употребата на вештачката интелигенција во музичката индустрија Повеќе од 200 музички уметници потпишаа отворено писмо од Здружението за права на уметници со седиште во Вашингтон, во кое ги ...