TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Груби: Северна Македонија и Албанија не треба да се одвојат на патот кон ЕУ

Слободен Печат - 14.05.2021

Република Северна Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

Груби: Македонија е моја татковина, бесмислени се барањата на Бугарија до Македонците

365 - 14.05.2021

„Денес велам пред вас, Македонија е моја татковина и со сите министри во Владата, спикерот и сите функционери ќе се залагаме за земјава, за нашата заедничка држава“, изјави првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците – ...

Груби: Македонија е моја татковина, бесмислени се барањата на Бугарија

Локално - 14.05.2021

„Сите ќе се залагаме за нашата заедничка држава. Денес велам пред вас дека Македонија е моја татковина и со сите министри во Владата, спикерот и сите функционери ќе се залагаме за земјава“, изјави првиот вицепремиер и министер за политички систем и ...

Груби: Македонија е моја татковина

24Инфо - 14.05.2021

„Сите ќе се залагаме за нашата заедничка држава. Денес велам пред вас дека Македонија е моја татковина и со сите министри во Владата, спикерот и сите функционери ќе се залагаме за земјава“, изјави првиот вицепремиер и министер за политички систем и ...

Груби: Потребна е поактивна и поприсутна улога на САД на Западен Балкан

24Инфо - 14.05.2021

Според Груби се создава впечаток дека ЕУ без поддршка на САД не може да ги реализира своите ветувања и да ја внесе земјава во европското семејство. „Немаме што повеќе да дадеме за членство во ЕУ.

Груби: Решение со Софија, но не под услов на загрозување на идентитетот и јазикот на Македонците

Фокус - 14.05.2021

Република Северна Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

Груби: Северна Македонија и Албанија не треба да се одвојат на патот кон ЕУ

CivilMedia - 14.05.2021

Република Северна Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

Груби изненадува: Не може за еден народ да кажете дека до 1945 година бил едно а после 1945 друго

PressingTV - 14.05.2021

Република Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

Груби: Северна Македонија и Албанија не треба да се одвојат на патот кон ЕУ

Frontline - 14.05.2021

Република Северна Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

Груби: Решение со Софија, но не под услов на загрозување на идентитетот и јазикот на Македонците

Либертас - 14.05.2021

Република Северна Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

Груби: Не може да кажете на еден народ дека до 1945 година бил едно, а од 1945 па до денеска нешто друго

Република - 14.05.2021

Република Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Македонија кон ЕУ.

Груби: Северна Македонија и Албанија не треба да се одвојат на патот кон ЕУ

iPortal - 14.05.2021

Република Северна Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

Груби: Скопје и Тирана не треба да се одвојат на патот кон ЕУ

Press24 - 14.05.2021

Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

С Македонија и Албанија не треба да се раздвојуваат, смета Груби

360 степени - 14.05.2021

„Ставовите на актуелна Софија се бесмислени затоа што не можете да кажете на еден народ дека до 1945 година си бил едно, а од 1945 година па до денес си нешто друго“, вели Груби Првиот вицепремиер Артан Груби е против раздвојување на Северна ...

Груби: Северна Македонија и Албанија не треба да се одвојат на патот кон ЕУ

Кајгана - 14.05.2021

Република Северна Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

Груби: Македонија и Албанија не треба да се одвојат на патот кон ЕУ

Република - 14.05.2021

Република Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Македонија кон ЕУ.

Груби: Македонија е моја татковина, бесмислени се барањата на Бугарија

Нова ТВ - 14.05.2021

„Сите ќе се залагаме за нашата заедничка држава. Денес велам пред вас дека Македонија е моја татковина и со сите министри во Владата, спикерот и сите функционери ќе се залагаме за земјава“, изјави првиот вицепремиер и министер за политички систем и ...

„Северна Македонија и Албанија не треба да се раздвојат на патот кон ЕУ“, вели Груби

ТВ21 - 14.05.2021

Република Северна Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

Груби: Не може еден народ до 1945 година да бил едно, а од 1945, до денеска, нешто друго

Нетпрес - 14.05.2021

Република Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Македонија кон ЕУ.

И ГРУБИ СТАНА „ПАТРИОТ“: Не можело да му секаже на некој дека до 1945 бил едно, а потоа друго

Денешен - 14.05.2021

Република Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Македонија кон ЕУ.

Груби: Северна Македонија и Албанија не треба да се одвојат на патот кон ЕУ

Вечер Прес - 14.05.2021

Република Северна Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

Груби: Северна Македонија и Албанија не треба да се одвојат на патот кон ЕУ

МКД - 14.05.2021

Република Северна Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија за да не ја попречува Република Северна Македонија кон ЕУ.

Груби: Не може да кажете на еден народ дека до 1945 година бил едно, а од 1945 па до денеска нешто друго

Lider - 14.05.2021

Македонија и Албанија не треба да се одвојат на патот кон ЕУ, истакна Груби Република Македонија и Албанија не треба под никаков услов да се одвојат на патот кон ЕУ. Ваков ни беше ставот и минатата година, кога всушност требаше да се оддели Албанија ...

Груби: Македонија е моја татковина, бесмислени се барањата на Бугарија

Centar - 14.05.2021

„Сите ќе се залагаме за нашата заедничка држава. Денес велам пред вас дека Македонија е моја татковина и со сите министри во Владата, спикерот и сите функционери ќе се залагаме за земјава“, изјави првиот вицепремиер и министер за политички систем и ...