TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пресуда на судот во Стразбур поттикна промени во Законот за матична евиденција

+инфо - 12.02.2019

Министерство за правда подготвува измени на Законот за матичната евиденција. Со измените на Законот, образложуваат од Министерството за правда, ќе се уредат постапката и условите за правно признавање на родот за да се спроведе пресудата на ...

По пресудата на ЕСЧП во корист на трансродовите лица, се подготвуваат измени на Законот за матичната евиденција за ...

Академик - 12.02.2019

Министерство за правда подготвува измени на Законот за матичната евиденција. Со измените на Законот, образложуваат од Министерството за правда, ќе се уредат постапката и условите за правно признавање на родот.