TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Њујорк тајмс: Американските шпиони и невидливата дипломатија открија руска субверзија во македонскиот референдум

МКД - 11.10.2018

Американците во јуни пресретнале комуникации што покажуваат дека Савидис работел како руски канал за поткопување на договорот меѓу Грција и Македонија. Со години, Иван Савидис е човек на Кремљ во Грција.

Њујорк Тајмс: Американско-руска шпионска пресметка во Македонија

Deutsche Welle - 11.10.2018

Американскиот весник во големо истражување открива детали од сознанијата на службите на САД за руското мешање и влијание во Македонија, пред, за време и по референдумот. Победникот во судирот, сепак, останува неизвесен.

Американски шпиони ја предупредија Грција за руски заговор против договорот од Преспа

Макфакс - 11.10.2018

Грчкиот милијардер со руско потекло, Иван Савидис, бил таргет на американските тајни служби кои преку следење на смс пораките, повиците и мејловите дошле до сознанија за руското влијание во Македонија, пишува весникот „Њујорк тајмс“ .

Американски шпиони И дипломати ги разоткрија обидите на Русија да го поткопа референдумот за името во Македонија, ...

Сакам да кажам - 10.10.2018

Грчко-рускиот милијардер Иван Савидис со години беше главниот човек на Кремљ во Грција, но и предмет на интерес на американските шпионски агенции, пишува „Њујорк тајмс“. Американски функционери за весникот велат дека во јуни е пресретната ...

Американски шпиони ја предупредија Грција за руски заговор против договорот од Преспа

А1 On - 11.10.2018

Грчкиот милијардер со руско потекло, Иван Савидис, бил таргет на американските тајни служби кои преку следење на смс пораките, повиците и мејловите дошле до сознанија за руското влијание во Македонија, пишува весникот „Њујорк тајмс“ .

Њујорк Тајмс: ЦИА собрала докази дека Савидис бил руска врска за поткопување на договорот за името

Фокус - 11.10.2018

Американските тајни служби во јуни годинава пресретнале комуникации кои потврдиле дека рускиот бизнисмен со грчко потекло, Иван Савидис, кој подолго време живее и работи во Солун, работел како руска врска на поткопување на договорот меѓу Македонија ...

Американски шпиони ја предупредија Грција за руски заговор против договорот од Преспа

Centar - 11.10.2018

Грчкиот милијардер со руско потекло, Иван Савидис, бил таргет на американските тајни служби кои преку следење на смс пораките, повиците и мејловите дошле до сознанија за руското влијание во Македонија, пишува весникот „Њујорк тајмс“.

Њујорк Тајмс: Американско-руска шпионска пресметка во Македонија

Локално - 11.10.2018

Американскиот весник во големо истражување открива детали од сознанијата на службите на САД за руското мешање и влијание во Македонија, пред, за време и по референдумот. Победникот во судирот, сепак, останува неизвесен.

Њујорк Тајмс: ЦИА собрала докази дека Савидис бил руска врска за поткопување на договорот за името

iPortal - 11.10.2018

Американските тајни служби во јуни годинава пресретнале комуникации кои потврдиле дека рускиот бизнисмен со грчко потекло, Иван Савидис, кој подолго време живее и работи во Солун, работел како руска врска на поткопување на договорот меѓу Македонија ...