TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Потпишан договорот за железничката делница Куманово-Бељаковце

Курир - 20.12.2013

МЖ Инфраструктура денес го потпиша договорот со претставници на германската компанија „Вибе“, која е изведувач на градежните работи за реконструкција на железничката делница Куманово-Бељаковце на ...

Договор за изведување на градежни работи на делницата Куманово- Бељаковце

Нетпрес - 20.12.2013

Вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставрески, и министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески, денеска ќе присуствуваат на потпишувањето на Договорот помеѓу ЈПМЖ Инфраструктура и ...

Потпишување на договор за почеток на реконструкција на пругата кон Бугарија

Либертас - 20.12.2013

Денеска ќе биде потишан договор за градежни работи за реконструкција на железничката делница Куманово – Белјаковце на Коридорот 8, во должина од 30 километри.

ЈПМЖ Инфраструктура и германски WIEBE потпишуваат договор за изградба на пругата кон Бугарија

Макфакс - 20.12.2013

Договор помеѓу ЈПМЖ Инфраструктура и компанијата WIEBE од Германија за изведување на градежни работи за делница Куманово-Бељаковце, фаза 1 од железничката пруга на Коридорот 8 ќе биде потпишан во ...

Потпишување договор за градежни работи на пругата Куманово – Бељаковце

Lider - 20.12.2013

Министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески заедно со министерот за финансии Зоран Ставрески во 11:00 часот ќе присуствуваат на потпишувањето на Договор за изведување на градежни работи на ...

Почнува изградбата на пругата кон Бугарија

Економски - 02.03.2014

Претседателот на Владата на Република Македонија во 13:30 часот, ќе присуствува на свеченоста по повод започнување на работите на реализација на железничкиот проект за реконструкција на Коридор 8 на ...

Договор за изведување на градежни работи на делницата Куманово-Бељаковце

Точка - 20.12.2013

Вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставрески, и министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески, денеска ќе присуствуваат на потпишувањето на Договорот помеѓу ЈПМЖ Инфраструктура и ...

Потпишување на договор за почеток на реконструкција на пругата кон Бугарија

Локално - 20.12.2013

Денеска ќе биде потишан договор за градежни работи за реконструкција на железничката делница Куманово – Белјаковце на Коридорот 8, во должина од 30 километри.

Потпишување договор за реконструкција на делницата Куманово-Белјаковце на Коридор 8

Курир - 20.12.2013

Договор за градежни работи за реконструкција на железничката делница Куманово - Белјаковце на Коридорот 8, во должина од 30 километри, денеска ќе биде потпишан во ЈП „Македонски железници ...

Договор за градежни работи за пругата кон Бугарија

Телеграф - 20.12.2013

За реализација на проектот се обезбедени 45,5 милиони евра од Европската банка за обнова и развој. Реновирањето на железничката пруга ќе опфати поставување нови шини и прагови Во ЈП „Македонски ...

Реконструкција на пруга кон Бугарија

Денешен - 20.12.2013

Во ЈП „Македонски железници Инфраструктура“ денеска ќе биде потишан договор за градежни работи за реконструкција на железничката делница Куманово – Белјаковце на Коридорот 8, во должина од 30 ...

Договор за градежни работи за пругата кон Бугарија

Сител - 20.12.2013

Во ЈП „Македонски железници Инфраструктура“ денеска ќе биде потишан договор за градежни работи за реконструкција на железничката делница Куманово - Белјаковце на Коридорот 8, во должина од 30 ...

Договор за градежни работи за пругата кон Бугарија

А1 On - 20.12.2013

Во ЈП „Македонски железници Инфраструктура“ денеска ќе биде потишан договор за градежни работи за реконструкција на железничката делница Куманово – Белјаковце на Коридорот 8, во должина од 30 ...

Договор за градежни работи за пругата кон Бугарија

Алфа - 20.12.2013

Во ЈП „Македонски железници Инфраструктура“ денеска ќе биде потишан договор за градежни работи за реконструкција на железничката делница Куманово - Белјаковце на Коридорот 8, во должина од 30 ...

Договор за градежни работи за пругата кон Бугарија

Денар - 20.12.2013

Во ЈП „Македонски железници Инфраструктура“ денеска ќе биде потишан договор за градежни работи за реконструкција на железничката делница Куманово – Белјаковце на Коридорот 8, во должина од 30 ...

Пругата кон Бугарија започнува да ја гради германска фирма

Deutsche Welle - 20.12.2013

Македонската железница и компанијата Вибе од Германија го потпишуваат договорот за изведување на градежни работи за делница Куманово-Бељаковце, фаза 1 од железничката пруга на Коридорот 8 ќе биде ...

Договор за градежни работи за пругата кон Бугарија

Утрински - 20.12.2013

Во ЈП „Македонски железници Инфраструктура“ денеска ќе биде потишан договор за градежни работи за реконструкција на железничката делница Куманово - Белјаковце на Коридорот 8, во должина од 30 ...

Договор за градежни работи на пругата Куманово – Белјаковце

Бизнис Инфо - 20.12.2013

Денеска во Јавното претпријатие Македонски железници Инфраструктура ќе биде потишан договор за градежни работи за реконструкција на железничката делница Куманово – Белјаковце на Коридорот 8, во ...

Ќе се потпише договорот за рехабилитација на пругата Куманово – Бељаковце

Канал5 - 20.12.2013

Во ЈП „Македонски железници Инфраструктура“ денеска ќе биде потишан договор за градежни работи за реконструкција на железничката делница Куманово - Белјаковце на Коридорот 8, во должина од 30 ...