TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Психолог со 25 години искуство тврди: Емоционално интелигентните луѓе ги користат овие 12 фрази

Женски магазин - 08.07.2024

„Дали размислувате и зборувате на начин што ве обележува како емотивно интелигентна личност? По повеќе од 25 години истражување и пишување книги за емоционалната интелигенција, можам само да кажам дека треба да се надевате дека одговорот е да.

Семеен советник споделува: Овие се трите главни особини на емоционално незрелите луѓе

Курир - 07.07.2024

Емоционалната зрелост и емоционалната интелигенција се поврзани концепти, но тие не се сосема исти. Емоционалната интелигенција вклучува збир на вештини кои ја формираат основата за емоционална зрелост.

Семеен советник споделува: Овие се трите главни особини на емоционално незрелите луѓе

Вистина.мк - 08.07.2024

Емоционалната зрелост и емоционалната интелигенција се поврзани концепти, но тие не се сосема исти. Емоционалната интелигенција вклучува збир на вештини кои ја формираат основата за емоционална зрелост.