TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пациенти од Охрид и Струга одат на преглед во здравствениот дом во Вевчани

24 Вести - 13.05.2022

Поради недостиг на реагенси,лошите услови и долги чекања по болничките ходници пациенти од Охрид и Струга се повеќе одат на лекување во Здравствениот дом во Вевчани.Поминуваат километража најчесто за крвна анализа,рендген снимања и други прегледи, ...

Зголемен бројот на пациенти во здравствениот дом во Вевчани

Сител - 13.05.2022

Зголемен бројот на пациенти во Здравствениот дом во Вевчани Откако охридската и струшката болница функционираат со блокирани сметки ,секојдневно се соочуваат и со нови долгови ,имаат недостиг на лекови и доктори специјалисти граѓаните се приморани ...

Охриѓани и стружани одат на лекар во Вевчани оти Болниците во Охрид и Струга се во долгови и работат отежнато

Сакам да кажам - 13.05.2022

Зголемен е бројот на пациенти од Охрид и Струга во Здравствениот дом во Вевчани, откако двете здравствени установи во овие градови поради големите долгови работат со блокирани сметки. Намалениот квалитет на здравствената услуга и условите се главна ...