TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Странските компании бараат намалување на царини, Владата сѐ уште анализира

Алсат-М - 19.11.2019

Владата не им дала конкретен одговор на едно од главните барања на Советот на странски инвеститори за намалување на царината за увоз на производи. Можното намалување на царината, прво ќе треба да подлежи на детална анализа, бидејќи поради ...

Странските компании бараат помали царини за увоз, владата анализира

Канал5 - 19.11.2019

Застојот во евроинтеграциите ги помати плановите и на странските инвеститори во земјава. Тие очекуваа намалување на царините за увоз, но од Владата велат дека државава нема таква обврска се додека не стане членка на ЕУ.

Владата и бизнисот заеднички бараат решенија за отворените прашања

+инфо - 19.11.2019

Воведување автономни мерки за увозни царински давачки на репроматеријали и суровини, отворени прашања околу работните односи и безбедност и здравје при работа, системско решавање на проблемот со недостиг од квалификуван кадар и потребата од реформи ...

Влада : Партнерскиот однос меѓу Советот на странски инвеститори и Владата е гарант за создавање на амбиент за профит

Канал5 - 18.11.2019

Во Стопанската комора се одржа уште една сесија од редовните работни средби на компаниите членки на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство во рамки на Советот на странски инвеститори со премиерот Зоран Заев.

Партнерскиот однос меѓу Советот на странски инвеститори и Владата е гарант за создавање на амбиент за профит, за ...

24Инфо - 18.11.2019

Во Стопанската комора на Македонија денеска се одржа уште една сесија од редовните работни средби на компаниитечленки на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство во рамки на Советот на странски инвеститори со ...

Компаниите со странски капитал, но и други, предлагаат измени и во даночната сфера

+инфо - 18.11.2019

Во овој момент обврска на Република Северна Македонија е да ја усогласува Царинската тарифа со измените во ЕУ само во делот на системот на имиња на стоката, системот на нумеричко означување, единечните мерки, како и забелешките кон соодветните ...

Партнерскиот однос со Советот на странески инвеститори е гарант за создавање амбиент за профит

Слободен Печат - 18.11.2019

Премиерот Заев упати апел работодавачите да ја следат и да земат учество во јавната расправа за новиот предлог на Закон за работни односи. Во Стопанската комора на Македонија денеска се одржа уште една сесија од редовните работни средби на ...

Средба на владата со компаниите – членки на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство

Локално - 18.11.2019

Во Стопанската комора на Македонија денеска се одржа уште една сесија од редовните работни средби на компаниите членки на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство во рамки на Советот на странски инвеститори со ...

Влада: Партнерскиот однос со Советот на странски инвеститори е гарант за создавање амбиент за економски раст

Press24 - 18.11.2019

Во Стопанската комора на Македонија денеска се одржа уште една сесија од редовните работни средби на компаниите членки на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство во рамки на Советот на странски инвеститори со ...

Заев и министрите на средба со Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство

iPortal - 18.11.2019

Во Стопанската комора на Македонија денеска се одржа уште една сесија од редовните работни средби на компаниите членки на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство во рамки на Советот на странски инвеститори со ...

Влада: Партнерскиот однос со Советот на странски инвеститори е гарант за создавање амбиент за профит, економски раст и ...

Вечер Прес - 18.11.2019

Во Стопанската комора на Македонија денеска се одржа уште една сесија од редовните работни средби на компаниите членки на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство во рамки на Советот на странски инвеститори со ...

Влада: Партнерскиот однос со Советот на странски инвеститори е гарант за создавање амбиент за профит, економски раст и ...

МКД - 18.11.2019

Во Стопанската комора на Македонија денеска се одржа уште една сесија од редовните работни средби на компаниите членки на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство во рамки на Советот на странски инвеститори со ...

Влада: Партнерскиот однос со Советот на странски инвеститори е гарант за создавање амбиент за профит, економски раст и ...

Опсервер - 18.11.2019

Во Стопанската комора на Македонија денеска се одржа уште една сесија од редовните работни средби на компаниите членки на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство во рамки на Советот на странски инвеститори со ...

Партнерскиот однос меѓу Советот на странски инвеститори и Владата е гарант за создавање на амбиент за профит, за ...

Бизнис Вести - 19.11.2019

Во Стопанската комора на Македонија денеска се одржа уште една сесија од редовните работни средби на компаниите членки на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство во рамки на Советот на странски инвеститори со ...

Странските фирми се грижат за бизнис-климата во земјава

Независен - 19.11.2019

Работна средба на Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство со премиерот Заев и економскиот тим на Владата на РСМ Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство при Советот на странски инвеститори ...

Бизнисмени и Владата разговараа за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии

Бриф - 19.11.2019

Преку партнерски дијалог се креира амбиент за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии, соопшти денеска Стопанската комора на Македонија, информирајќи за средбата на претставници на Асоцијацијата на странски компании со технолошки ...

Бизнисмени и Владата разговараа за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии

Канал5 - 19.11.2019

Преку партнерски дијалог се креира амбиент за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии. Тоа го соопшти денеска Стопанската комора на Македонија, информирајќи за средбата на претставници на Асоцијацијата на странски компании со ...

Заев: Владата останува отворена да ги слушне барањата на компаниите и да го подобри животниот стандард

Press24 - 19.11.2019

Преку партнерски дијалог се креира амбиент за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии, соопшти денеска Стопанската комора на Македонија, информирајќи за средбата на претставници на Асоцијацијата на странски компании со технолошки ...

Бизнисмени и Владата разговараа за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии

Скопје инфо - 19.11.2019

Преку партнерски дијалог се креира амбиент за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии, соопшти денеска Стопанската комора на Македонија, информирајќи за средбата на претставници на Асоцијацијата на странски компании со технолошки ...

Бизнисмени и Владата разговараа за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии

Слободен Печат - 19.11.2019

На средбата се разговарале за воведување автономни мерки за увозни царински давачки на репроматеријали и суровини, отворените прашања околу областите работни односи и безбедност и здравје при работа.

Бизнисмени и Владата разговараа за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии

Либертас - 19.11.2019

– Преку партнерски дијалог се креира амбиент за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии, соопшти денеска Стопанската комора на Македонија, информирајќи за средбата на претставници на Асоцијацијата на странски компании со технолошки ...

Бизнисот и Владата со поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии

Вечер Прес - 19.11.2019

Преку партнерски дијалог ќе се креира амбиент за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии. Ова било констатирано во Стопанската комора на Македонија на средбата меѓу претставници на Асоцијацијата на странски компании при Советот на ...

Бизнисмени и Владата разговараа за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии

МКД - 19.11.2019

Преку партнерски дијалог се креира амбиент за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии, соопшти денеска Стопанската комора на Македонија, информирајќи за средбата на претставници на Асоцијацијата на странски компании со технолошки ...

Владата и бизнисмените преку дијалог ќе креираат амбиент за поддршка на иновативни концепти

MakPress - 19.11.2019

Преку партнерски дијалог се креира амбиент за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии, соопшти денеска Стопанската комора на Македонија, информирајќи за средбата на претставници на Асоцијацијата на странски компании со технолошки ...

Бизнисмените и Владата ќе креираат амбиент за поддршка на иновативни концепти, решенија и технологии

Фактор - 19.11.2019

Асоцијацијата на странски компании со технолошки напредно производство при Советот на странски инвеститори во рамки на Стопанската комора на Македонија остварија работна средба со Зоран Заев, претседател на Владата на РСМ и економскиот тим на ...