TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германската економија во рецесија

Фокус - 25.05.2023

Во првиот квартал од 2023 година германската економијата се намали за 0,3 проценти, во однос на претходниот квартал, објави денес германската Федерална служба за статистика Дестатис, што е намалување на првичната прогноза за раст од нула проценти.

МОТОРОТ НА ЕВРОПА ЗАСТАНА: Германија падна во рецесија

Фактор - 25.05.2023

Во првиот квартал од 2023 година, германската економија падна за 0,3 отсто во однос на претходниот квартал, објави денеска германската Федерална служба за статистика, Дестатис. Во последниот квартал од 2022 година, германскиот БДП падна за 0,5 отсто ...

ГЕРМАНИЈА, НАЈГОЛЕМАТА ЕВРОПСКА ЕКОНОМИЈА влезе во техничка рецесија

Пари - 25.05.2023

Германија ја претрпе својата прва рецесија од почетокот на пандемијата, згаснувајќи ги надежите дека најголемата европска економија може да избега од таква судбина откако војната во Украина ги зголеми цените на енергијата.

Германија влезе во рецесија

Независен - 25.05.2023

Германската економија влезе во техничка рецесија во првиот квартал од оваа година, додека домаќинствата ги затегнаа трошоците. Податоците на германскиот завод за статистика во четвртокот покажаа надолна ревизија на БДП (бруто домашниот производ) од ...

Германската економија падна во рецесија

Deutsche Welle - 25.05.2023

Германската економија падна во рецесија во текот на зимските месеци. Високата инфлација ја нарушува потрошувачката и го кочи економскиот раст. Во првите три месеци од 2023 година, покажуваат податоците на државната агенција Дестатис, што е ...

Германија сепак е во рецесија

Нетпрес - 25.05.2023

Германската економија благо се намалила во првиот квартал годинава и паднала во рецесија, покажаа во четвртокот ревидираните проценки на заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Дестатис: По два негативни квартала Германија влезе во техничка рецесија

Бизнис Вести - 25.05.2023

Германската економија малку ослабна во првиот квартал и падна во рецесија, денеска покажаа ревидираните проценки на Заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Дестатис: По два негативни квартала Германија влезе во техничка рецесија

Слободен Печат - 25.05.2023

Германската економија малку ослабна во првиот квартал и падна во рецесија, денеска покажаа ревидираните проценки на Заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Дестатис: По два негативни квартала Германија влезе во техничка рецесија

MakPress - 25.05.2023

Германската економија малку ослабна во првиот квартал и падна во рецесија, денеска покажаа ревидираните проценки на Заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Германија влезе во рецесија

Курир - 25.05.2023

Германската економија влезе во техничка рецесија во првиот квартал од оваа година, додека домаќинствата ги затегнаа трошоците. Податоците на германскиот завод за статистика во четвртокот покажаа надолна ревизија на БДП (бруто домашниот производ) од ...

Германија влезе во рецесија

Макфакс - 25.05.2023

Економијата на Германија благо се намали во првиот квартал и падна во рецесија, покажаа ревидираните проценки на заводот за статистика, откривајќи силен инфлациски притисок врз личната потрошувачка.

ГЕРМАНСКАТА ЕКОНОМИЈА ПАЃА ВО РЕПРЕСИЈА Квартално падна за 0,3%

+инфо - 25.05.2023

Високата инфлација ја лиши економијата од поддршка за личната потрошувачка, покажуваат новите податоци. Личната потрошувачка е намалена за 1,2% во однос на крајот на 2022 година, кога се намали за 1,7%.

Германската економија влезе во рецесија

Lider - 25.05.2023

Германската економија влезе во техничка рецесија во првиот квартал од оваа година, додека домаќинствата ги затегнаа трошоците, објави Независен . Податоците на германскиот завод за статистика во четвртокот покажаа надолна ревизија на БДП (бруто ...

Дестатис: По два негативни квартала Германија влезе во техничка рецесија

Курир - 25.05.2023

Германската економија малку ослабна во првиот квартал и падна во рецесија, денеска покажаа ревидираните проценки на Заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Дестатис: По два негативни квартала Германија влезе во техничка рецесија

Опсервер - 25.05.2023

Германската економија малку ослабна во првиот квартал и падна во рецесија, денеска покажаа ревидираните проценки на Заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Дестатис: По два негативни квартала Германија влезе во техничка рецесија

Во Центар - 25.05.2023

Германската економија малку ослабна во првиот квартал и падна во рецесија, денеска покажаа ревидираните проценки на Заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Германската економија влезе во рецесија, големо влијание на инфлацијата

Денар - 25.05.2023

Германската економија благо се намали во првиот квартал и падна во рецесија, покажаа во четвртокот ревидираните проценки на заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Германија влезе во рецесија

MTM - 25.05.2023

Економијата на Германија благо се намали во првиот квартал и падна во рецесија, покажаа ревидираните проценки на заводот за статистика, откривајќи силен инфлациски притисок врз личната потрошувачка.

Германската економија влезе во рецесија

Република - 25.05.2023

Германската економија благо се намали во првиот квартал и падна во рецесија, покажаа во четвртокот ревидираните проценки на заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Германија влезе во рецесија

Кајгана - 25.05.2023

Економијата на Германија благо се намали во првиот квартал и падна во рецесија, покажаа ревидираните проценки на заводот за статистика, откривајќи силен инфлациски притисок врз личната потрошувачка.

Германската економија падна во рецесија

Сител - 25.05.2023

Германската економија малку ослабна во првиот квартал и падна во рецесија, денеска покажаа ревидираните проценки на Заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Германија влезе во рецесија

Точка - 25.05.2023

Економијата на Германија благо се намали во првиот квартал и падна во рецесија, покажаа ревидираните проценки на заводот за статистика, откривајќи силен инфлациски притисок врз личната потрошувачка.

Дестатис: По два негативни квартала Германија влезе во техничка рецесија

Канал5 - 25.05.2023

Германската економија малку ослабна во првиот квартал и падна во рецесија, денеска покажаа ревидираните проценки на Заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Дестатис: По два негативни квартала Германија влезе во техничка рецесија

24 Вести - 25.05.2023

Германската економија малку ослабна во првиот квартал и падна во рецесија, денеска покажаа ревидираните проценки на Заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Германија влезе во рецесија

Вечер Прес - 25.05.2023

Економијата на Германија благо се намали во првиот квартал и падна во рецесија, покажаа ревидираните проценки на заводот за статистика, откривајќи силен инфлациски притисок врз личната потрошувачка.

Германија влезе во рецесија

еМагазин - 25.05.2023

Германската економија малку ослабна во првиот квартал и падна во рецесија, денеска покажаа ревидираните проценки на Заводот за статистика, откривајќи силен инфлаторен притисок врз личната потрошувачка.

Германија влезе во рецесија

Либертас - 25.05.2023

Германската економија влезе во техничка рецесија во првиот квартал од оваа година, додека домаќинствата ги затегнаа трошоците. Податоците на германскиот завод за статистика во четвртокот покажаа надолна ревизија на БДП (бруто домашниот производ) од ...

Германија влезе во рецесија

Телма - 25.05.2023

Германската економија влезе во техничка рецесија во првиот квартал од оваа година, додека домаќинствата ги затегаат трошоците. Податоците на германскиот Завод за статистика покажаа надолна ревизија на БДП од нула на -0,3% за првите три месеци од ...

Германија влезе во рецесија

24Инфо - 25.05.2023

Економијата на Германија благо се намали во првиот квартал и падна во рецесија, покажаа ревидираните проценки на заводот за статистика, откривајќи силен инфлациски притисок врз личната потрошувачка.