TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ТЕСТ: Seres 3 – Достапен и моќен кинески електричен SUV кој поминува 300 километри со едно полнење на батериите!

CARClub - 25.02.2021

Електричните автомобили стануваат реалност. Да, сè уште се скапи и можеби малку егозтични – но токму Seres 3 ќе се обиде да го корегира тоа. Веќе добро сме запознаени со кинескиот гигант DFSK – на нашите страници веќе се појавија големиот Glory 580 ...

Oppo претстави импресивно безжично полнење

IT.mk - 25.02.2021

Oppo најави нова безжична платформа за полнење кој овозможува полнење на паметни телефони на растојание од 10 сантиметри. Вообичаено овие полнења доаѓаат без можност за оддалечување на уредот од полначот, и единствена разлика е непостоење на физички ...

Потрошувачката на електрична енергија од мобилниот полнач

Телефони.мк - 25.02.2021

Сигурно сите се прашуваат колку трошат полначите за нашите смартфони , лаптопи и таблети. Обично сите велиме дека е незначително, што всушност и кога ќе го пресметаме изгледа така. Зависи кој како гледа на работите.

Колку струја троши полначот кога останува во штекерот?

ТВ21 - 25.02.2021

Колку трошат полначи за мобилен телефон, лаптоп или таблет? Дали ќе заштедиме електрична енергија и пари ако ги исклучиме по употреба? Еден ИТ портал се занимаваше со оваа тема и со помош на струен мерач доби конкретни податоци.

Го оставате телефонот на полнач ноќе? Тоа можеби и не е добра идеја!

Кумановски м. - 24.02.2021

Многу „урбани легенди“ зборуваат за телефони кои експлодирале откако останале на полначот цела ноќ. Дали има дури и зрно вистина во тоа? Како работат батериите? Паметните телефони користат литиум-јонски (ли-јонски) батерии, кои имаат две електроди – ...

Колку е опасно да го оставате телефонот на полнач преку ноќ?

iPortal - 24.02.2021

Има многу „урбани легенди“ за телефони кои експлодирале откако иле оставени на полнач цела ноќ. Дали има дури и најмалку вистина во тоа? Како работат батериите? Паметните телефони користат литиум-јонски батерии кои имаат две електроди – едната е ...

Како да го продолжите векот на батеријата на вашиот мобилен телефон?

ТВ21 - 24.02.2021

Постојат неколку „кажувања“ дека телефоните може да експлодираат после цела ноќ оставање на полнач. Но, има ли вистина во тоа? Паметните телефони користат литиум-јонски батерии, кои имаат две електроди.

Колку е опасно да го оставате телефонот на полнач преку ноќ?

Кајгана - 24.02.2021

Има многу „урбани легенди“ за телефони кои експлодирале откако иле оставени на полнач цела ноќ. Дали има дури и најмалку вистина во тоа? Паметните телефони користат литиум-јонски батерии кои имаат две електроди - едната е направена од графит, а ...