TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворен дневен центар за лица со хендикеп

24 Вести - 20.03.2015

Идејата за отворање дневни центри за деца со хендикеп е за поздравување, меѓутоа многу е важно да се дефинира која е важноста на самите тие центри, смета Елена Кочоска од движењето Полио Плус.

Социјализација за 25 деца со аутизам, Даунов синдром и со попреченост

Дневник - 21.03.2015

Во Дневниот центар за деца со посебни потреби „Свети Kирил“, кој вчера беше отворен во населбата Усје, секојдневна нега, помош и едукација ќе добијат 25 лица со аутизам, телесна и ментална попреченост, деца со Даунов синдром итн.

Дневен центар за деца со посебни потреби во Усје

Утрински - 20.03.2015

Децата со посебни потреби добија нов Дневен центар во населеното место Усје. Новите простории со површина од 400 квадратни метри официјално денеска беа предадени во употреба. Објектот беше најпрвин реновиран и сега во него функционираат 6 училници ...

Отворен дневен центар за деца со посебни потреби во Усје

Канал5 - 20.03.2015

Шест и пол годишниот Панче од скопската населба Усје ќе може секој ден од 7.30 до 15.30 часот да го посетува ново отворениот центар за деца со посебни потреби. Објектот е во некогашното училиште „Невена Георгиева Дуња“ во населбата Усје.

ФОТО: Отворен Дневен центар за деца и младинци со посебни потреби во населба Усје

Курир - 20.03.2015

Дневен центар за деца и младинци со посебни потреби денеска беше отворен во населба Усје. Во овој центар ќе се едуцираат и анимираат деца и младинци од 3 до 26 години според програма на Министерството за труд и социјална политика, Министерството за ...

Липково ќе добие дневен центар за деца со посебни потреби

Кумановски м. - 20.03.2015

Министерството за труд и социјална политика во соработка со Општините во Република Макенија најавува инветиција и изградба на седум нови Дневни центри за лица со посебни потреби, информираше денес Министерот Диме Спасов.

Дневен центар за деца со посебни потреби во скопско Ује

еМагазин - 21.03.2015

Децата со посебни потреби добија нов Дневен центар во населеното место Усје во Скопје. Новите простории се со површина од 400 квадратни метри. Објектот беше најпрвин реновиран и сега во него функционираат 6 училници во кои дневно можат да ...

Отворен Дневен центар за деца и младинци со посебни потреби во Усје

Lider - 20.03.2015

Дневен центар за деца и младинци со посебни потреби денеска беше отворен во населба Усје. Во овој центар ќе се едуцираат и анимираат деца и младинци од 3 до 26 години според програма на Министерството за труд и социјална политика, Министерството за ...

МТСП инвестира во седум нови Дневни центри во 2015-та

МРТ - 20.03.2015

И понатаму ќе се продолжи со низа активности со цел да се зголемува и унапредува мрежата на Дневни центри кои што претставуваат одлична форма на вон институционална заштита и социјална сервисна служба преку која што практично се дава поддршка на ...

Во Усје отворен Дневен центар за деца со посебни потреби

Н.Македонија - 20.03.2015

Во Скопската населба Усје денеска беше пуштен во употреба Дневен центар за деца со посебни потреби „Свети Кирил“. Центарот има капацитет да згрижи 25 деца од три до 26 години. Во центарот има еден физиотерапевт, два дефектолога, два логопеда и еден ...

МТСП инвестира во седум нови Дневни центри во 2015-та

Lider - 20.03.2015

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалничката на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец, свечено го отворија Дневниот центар за лица со посебни потреби. „Ова претставува прв ваков Дневен центар кој што е приватен и кој што ...

УСЈЕ: Отворен нов Дневен центар за деца со посебни потреби

Телеграф - 20.03.2015

Центарот е сместен во некогашниот објект на ПОУ „Невена Георгиева-Дуња“ Во скопската населба Усје денеска беше пуштен во употреба Дневен центар за деца со посебни потреби „Свети Кирил“. Центарот има капацитет да згрижи 25 деца од три до 26 години.

МТСП инвестира во седум нови Дневни центри во 2015

Точка - 20.03.2015

Министерот за труд и социјална политика, Диме Спасов и градоначалничката на Општина Кисела Вода, Билјана Беличанец, свечено го отворија Дневниот центар за лица со посебни потреби. – Ова претставува прв ваков Дневен центар кој што е приватен и кој ...

Градоначалникот Беличанец-Алексиќ и Министерот Спасов отворија Дневен центар за деца со посебни потреби во Усје

Пулс24 - 20.03.2015

Градоначалникот на општина Кисела Вода Билјана Беличанец-Алексиќ и Министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, заедно со управителот на Здружението за деца со посебни потреби “ДАМА ЕЛ” Олгица Георгиева, денес ја пресекоа лентата и со тоа го ...

Отворен првиот Дневен центар за деца со пречки во развојот во Кисела Вода

Вечер Прес - 20.03.2015

Во општина Кисела Вода е отворен првиот Дневен центар за деца со посебни потреби. На површина од 400 квадратни метри, функционираат 6 училници во кои дневно можат да престојуваат по 25 лица на возраст од 3 до 26 години.