TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Падна договор: Tетовската библиотека ќе се сели во училници кои ќе бидат адаптирани за установата, ќе се најде и ...

Слободен Печат - 22.09.2023

По неколкумесечните препирки помеѓу тетовската библиотека и Министерството за култура околу предлогот за дислокација на оваа установа во неколку училници на Факултетот за музичка уметност при Тетовскиот универзитето, деновиве падна договор помеѓу ...

Тетовската библиотека се договори со Министерството за култура за преселувањето

Канал5 - 22.09.2023

Ветени им се дополнителни простории. Тетовската библиотека „Кочо Рацин“ ќе се пресели на местото предложено од Министерството за култура кога ќе се реновира, а двете институции се договориле за книжевниот фонда да се најдат и дополнителни простории ...

Костадиновска-Стојчевска: Нема да дозволам штетни одлуки за Библиотеката во Тетово

Канал5 - 21.09.2023

Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска на денешната прес-конференција во Медија-центарот во Владата, одговарајќи на новинарско прашање, се осврна на состојбите и актуелните случувања во НУ Библиотека „Кочо Рацин“ во Тетово.

Дислокација на тетовската библиотека, продолжува судирот меѓу МОН и директорката

ТВ21 - 21.09.2023

Продолжува судирот меѓу Министерството за култура и тетовската библиотека за просториите на Библиотеката, која со одлука на Владата мора да ги препушти сегашните простории за потребите на канцеларијата на ЕУ.

Нема да дозволам штетни одлуки за Библиотеката во Тетово, вели министерката за култура

Независен - 21.09.2023

Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска на денешната прес-конференција во Медија-центарот во Владата, одговарајќи на новинарско прашање, се осврна на состојбите и актуелните случувања во НУ Библиотека „Кочо Рацин“ во Тетово.

Костадиновска-Стојчевска: Нема да дозволам штетни одлуки за Библиотеката во Тетово и обиди културата да се користи за ...

Press24 - 21.09.2023

Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска на денешната прес-конференција во Медија-центарот во Владата, одговарајќи на новинарско прашање, се осврна на состојбите и актуелните случувања во НУ Библиотека „Кочо Рацин“ во Тетово.

Библиотеката „Кочо Рацин“ која со децении нема сопствени простории се договори со Министерството за култура

МКД - 22.09.2023

Тетовската библиотека „Кочо Рацин“ ќе се пресели на местото предложено од Министерството за култура кога ќе се реновира, а двете институции се договориле за книжевниот фонда да се најдат и дополнителни простории од околу стотина метри квадратни во ...

Тетовската библиотека се договори со Министерството за култура за преселувањето, ветени им се дополнителни простории

MakPress - 22.09.2023

- Тетовската библиотека „Кочо Рацин“ ќе се пресели на местото предложено од Министерството за култура кога ќе се реновира, а двете институции се договориле за книжевниот фонда да се најдат и дополнителни простории од околу стотина метри квадратни во ...

Библиотеката во Тетово добива поголем простор до преселувањето во нов објект

Вечер Прес - 22.09.2023

Преселувањето на Библиотеката „Кочо Рацин“ во Тетово од едни во други простории во Центарот за култура во Тетово предизвика бурни реакции кај вработените, кои сметаат дека ова не е најсреќното решение за нив.