TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Илиевски поднесе прекршочна пријава против државниот универзитет во Тетово

Канал5 - 22.07.2019

Прекршочни пријави до Тетовскиот Универзитет и до ректорот Вулнет Амети покрена просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски. Иако побара на тројцата функционери од ДУИ кои добија унапредувања на Универзитетот да им се поништат наставно-научните звања, тоа ...

Инспектор Илиевски со барање за прекршочна постапка за Државниот тетовски универзитет

Телма - 22.07.2019

Барање до Основниот суд во Тетово, за поведување прекршочна постапка против Државниот тетовски универзитет и неговиот ректор, упати вишиот просветен инспектор Ѓорги Илиевски, поради непочитување на неговите решенија за укинување на незаконски ...

Инспекторот Илиевски поднесе прекршочна пријава против Тетовскиот Универзитет и ректорот

Скопје1 - 22.07.2019

Просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски покрена барање за прекршочна постапка за Тетовскиот Универзитет и до ректорот Вулнет Амети. Барање до Основниот суд во Тетово, за поведување прекршочна постапка против Државниот тетовски универзитет и неговиот ...

Инспекторот Илиевски поднесе прекршочна пријава за ДУТ и ректорот Амети

Факултети - 22.07.2019

Илиевски продолжува со својата редовна инспекциска пракса, како што е предвидено во Законот за просветна инспекција и покрај тоа што неговите решенија се укинати од второстепената комисија Вишиот просветен инспектор Ѓорѓи Илиевски, денеска поднесе ...

Граѓанска петиција за поддршка за инспекторот Илиевски

Алфа - 22.07.2019

На 5 дена пред одлуката дали на просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски ќе му биде изречена дисциплинска мерка, поради како што посочуваат од дисциплинската комисија, прекршување на етичкиот кодекс, граѓаните се кренаа на нозе.

Инспекторот Илиевски го возвраќа ударот“: пријава против Дисциплинската комисија

Expres - 22.07.2019

Просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски ќе покрене постапка пред Државната антикорупциска комисија и другите органи против Дисциплинската комисија која во петокот реши да го казни поради обелоденувањето во јавноста на скандалот на тетовскиот ...

Онлајн петиција за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски

Радио МОФ - 22.07.2019

Скоро 1300 потписи за два дена собра онлајн петицијата за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски, која јавно обзнани дека јавни функционери незаконски стекнувале факултетски звања на Државниот универзитет во Тетово, меѓу кои и актуелниот ...

На интернет петиција за поддршка на просветниот инспектор Ѓорги Илиевски

еМагазин - 22.07.2019

На интернет е покренета петиција за поддршка на просветниот инспектор Ѓорги Илиевски . Станува збор за инспекторот кој соопшти дека неколку функционери незаконски се стекнале со факултетски звања на Државниот универзитет во Тетово.

Ќе се бори за правда: Илиевски поднесе прекршочна пријава против Државниот универзитет-Тетово и ректорот Амети

Република - 22.07.2019

Просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски покрена барање за прекршочна постапка за Тетовскиот Универзитет и за ректорот Вулнет Амети. Барање до Основниот суд во Тетово, за поведување прекршочна постапка против Државниот тетовски универзитет и неговиот ...

Инспекторот Илиевски поднесе прекршочна пријава за ДУТ и ректорот Амети

Фокус - 22.07.2019

Вишиот просветен инспектор Ѓорѓи Илиевски, денеска поднесе прекршочна пријава во тетовскиот Основен суд, за Државниот универзитет во Тетово и ректорот Вулнет Амети, пишува факултети.мк. Илиевски вели дека при редовниот инспекциски надзор на Правниот ...

Онлајн петиција за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски

Република - 22.07.2019

Околу 1300 потписи за два дена собра онлајн петицијата за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски, која јавно обзнани дека јавни функционери незаконски стекнувале факултетски звања на Државниот универзитет во Тетово, меѓу кои и актуелниот ...

Инспекторот Илиевски за expres.mk: Попусто се закануваат, не се повлекувам, законот е над се

Expres - 20.07.2019

Инспекторот Ѓорѓи Илиевски кој беше суспендиран од образовните власти откако откри незаконитости на Тетовскиот Универзитет од кои бенефиции имале високи државни претставници вели дека не се повлекува од неговите ставови затоа што законот е на негова ...

Инспекторот Илиевски поднесе прекршочна пријава за ДУТ и ректорот Амети

Либертас - 22.07.2019

Вишиот просветен инспектор Ѓорѓи Илиевски, денеска поднесе прекршочна пријава во тетовскиот Основен суд, за Државниот универзитет во Тетово и ректорот Вулнет Амети, пишува факултети.мк. Илиевски вели дека при редовниот инспекциски надзор на Правниот ...

Онлајн петиција за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски

Курир - 22.07.2019

Околу 1500 потписи за два дена собра онлајн петицијата за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски, која јавно обзнани дека јавни функционери незаконски стекнувале факултетски звања на Државниот универзитет во Тетово, меѓу кои и актуелниот ...

Инспекторот Илиевски за expres.mk: Попусто се закануваат, не се повлекувам, законот е над се

Курир - 20.07.2019

Инспекторот Ѓорѓи Илиевски кој беше суспендиран од образовните власти откако откри незаконитости на Тетовскиот Универзитет од кои бенефиции имале високи државни претставници вели дека не се повлекува од неговите ставови затоа што законот е на негова ...

Инспекторот Илиевски поднесе прекршочна пријава против ДУТ и ректорот Амети

24Инфо - 22.07.2019

Вишиот просветен инспектор Ѓорѓи Илиевски, денеска поднесе прекршочна пријава против Државниот универзитет во Тетово и ректорот Вулнет Амети, а истата ја достави во тетовскиот Основен суд, дознава Факултети .

Потпишете се на петицијата за поддршка на инспекторот Илиевски, кој го казнуваат оти обзнани дека функционери од ДУИ ...

Скопје1 - 22.07.2019

Околу 1300 потписи за два дена собра онлајн петицијата за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски, која јавно обзнани дека јавни функционери незаконски стекнувале факултетски звања на Државниот универзитет во Тетово, меѓу кои и актуелниот ...

Илиевски поднесе прекршочна пријава против Државниот универзитет-Тетово и ректорот Амети

Курир - 22.07.2019

Вишиот просветен инспектор Ѓорѓи Илиевски, денеска поднесе прекршочна пријава против Државниот универзитет во Тетово и ректорот Вулнет Амети, а истата ја достави во тетовскиот Основен суд, дознава Факултети .

Радио МОФ: Онлајн петиција за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски

ММС - 22.07.2019

Околу 1300 потписи за два дена собра онлајн петицијата за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски, која јавно обзнани дека јавни функционери незаконски стекнувале факултетски звања на Државниот универзитет во Тетово, меѓу кои и актуелниот ...

Илиевски поднесе прекршочна пријава против Државниот универзитет-Тетово и ректорот Амети

Press24 - 22.07.2019

Вишиот просветен инспектор Ѓорѓи Илиевски, денеска поднесе прекршочна пријава против Државниот универзитет во Тетово и ректорот Вулнет Амети, а истата ја достави во тетовскиот Основен суд, дознава Факултети .

„Кажете еднаш засекогаш НЕ за криминалот“, петиција за инспекторот Илиевски

А1 On - 22.07.2019

„Кажете еднаш засекогаш НЕ за криминалот во Македонија“ , е мотото на петицијата на која граѓаните ќе може електронски да дадат поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски. Инспекторот обелодени дека јавни функционери незаконски стекнувале ...

Онлајн петиција за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски

МКД - 22.07.2019

Над 2.000 потписи за два дена се собраа на онлајн петицијата за поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски, која јавно обзнани дека јавни функционери незаконски стекнувале факултетски звања на Државниот универзитет во Тетово, меѓу кои и ...

„Кажете еднаш засекогаш НЕ за криминалот“- петиција за поддршка за инспекторот Илиевски

Press24 - 22.07.2019

„ Кажете еднаш засекогаш НЕ за криминалот во Македонија “ , е мотото на петицијата на која граѓаните ќе може електронски да дадат поддршка за просветниот инспектор Ѓорѓи Илиевски. Инспекторот обелодени дека јавни функционери незаконски стекнувале ...