TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна изградбата на ново училиште во Центар

МКД - 06.10.2016

Во населбата Капиштец,во скопската општина Центар вчера почна изградбата на ново основно училиште. Новото училиште ќе има капацитет за 500 ученици, вкупната површина на објектот ќе биде 11.886 м2, ќе има 20 училници, осум кабинети, спортска сала, ...

Камен-темелник на новото општинско основно училиште „Капиштец“

Порта 3 - 05.10.2016

Денеска, на Светскиот ден на учителот, општина Центар ја започнува изградбата на новото современо основно училиште во Капиштец. По 47 години, ова ќе биде прво изградено училиште во општината.

Почна изградбата на школо во Капиштец

Вест - 06.10.2016

На Светскиот ден на учителот, вчера Општина Центар ја почна изградбата на новото основно училиште во Капиштец. "По 47 години, ова ќе биде прво изградено училиште во Општината. Училиштето, кое треба да ги задоволи стандардите за современо образование ...