TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Херој во Кина: 11-годишниот Лу Зикуан јаде 5 пати на ден за да го спаси животот на татко му

Денешен - 13.06.2019

Единасетгодишниот Лу Зикуан од Кина стана херој во својата земја и на интернет, поради неговата решителност да го спаси животот на својот татко. Имено, на татко му му била дијагностицирана леукемија пред седум години.

11-годишно дете јаде пет пати дневно, а причината ќе ве растажи

Точка - 13.06.2019

11-годишно дете од Кина го нарекле “херој” на социјалните мрежи откако ја презел мисијата за спасување на својот татко, така што јаде колку што може повеќе. На таткото на Лу Зикуан му била дијагностицирана леукемија пред седум години и оттогаш се ...

11- годишно момче јаде прекумерно за да го спаси татко си (ВИДЕО)

Канал5 - 13.06.2019

Малиот Кинез Лу Зикаун е прогласен за херој , зашто детето јаде и пет пати на ден за да го спаси својот болен татко. Таткото на Лу боледува од леукемија веќе седум години , а лани докторите му рекле дека може да се спаси единствено со пресадување ...

Јаде петпати на ден за да го спаси животот на татко му (ВИДЕО)

+инфо - 13.06.2019

Единасетгодишниот Лу Зикуан од Кина стана херој во својата земја и на интернет, поради неговата решителност да го спаси животот на својот татко. Имено, на татко му му била дијагностицирана леукемија пред седум години.

11-годишно дете јаде пет пати дневно, а причината ќе ве растажи

Пулс24 - 13.06.2019

11-годишно дете од Кина го нарекле “херој” на социјалните мрежи откако ја презел мисијата за спасување на својот татко, така што јаде колку што може повеќе. На таткото на Лу Зикуан му била дијагностицирана леукемија пред седум години и оттогаш се ...

11- годишно момче јаде прекумерно за да го спаси татко си (ВИДЕО)

Скопје1 - 13.06.2019

Таткото на Лу боледува од леукемија веќе седум години , а лани докторите му рекле дека може да се спаси единствено со пресадување коскена срж. По направеното испитување , се покажало дека од целото семејство само тогаш 10 годишниот Лу има соодветна ...

Херој во Кина: 11-годишниот Лу Зикуан јаде 5 пати на ден за да го спаси животот на татко му

Курир - 13.06.2019

Единасетгодишниот Лу Зикуан од Кина стана херој во својата земја и на интернет, поради неговата решителност да го спаси животот на својот татко. Имено, на татко му му била дијагностицирана леукемија пред седум години.

Јаде петпати на ден за да го спаси животот на татко му

Опсервер - 13.06.2019

Единасетгодишниот Лу Зикуан од Кина стана херој во својата земја и на интернет, поради неговата решителност да го спаси животот на својот татко. Имено, на татко му му била дијагностицирана леукемија пред седум години.