TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Амазон ќе го купи производителот на правосмукалката Roomba за 1,7 милијарди долари

Пари - 10.08.2022

Амазон во петокот објави дека го купува производителот на правосмукалки iRobot за приближно 1,7 милијарди долари, собирајќи уште една компанија за да ја додаде својата колекција паметни апарати за домаќинство.

Amazon ќе го купи Roomba за 1,7 милијарди долари!?

Телефони.мк - 10.08.2022

Amazon во петокот објави дека го купува iRobot , производителот на правосмукалки, за речиси 1,7 милијарди долари. iRobot ги продава своите производи глобално и познат е по правосмукалката Roomba , која сега ќе се придружи на Alexa , безбедносните ...

„Амазон“ го презема „ајРобот“

Независен - 09.08.2022

„Амазон“ дополнително ќе ја прошири својата палета на производи за паметен и поврзан дом со преземање на американската компанија „ајРобот“ (iRobot). Најпозната по својата роботска правосмукалка, Roomba, оваа компанија е основана на МИТ во 1990 ...

Amazon го купува iRobot, производител на роботската правосмукалка Roomba

Порта - 09.08.2022

Amazon склучи договор за преземање на компанијата iRobot, производител на најпознатата роботска правосмукалка – Roomba. Вредноста на аквизициите е 1,7 милијарди долари, а според договорот како извршен директор на компанијата ќе остане Колин Англ.

Амазон ќе го купи производителот на правосмукалката Roomba за 1,7 милијарди долари

Курир - 10.08.2022

Амазон во петокот објави дека го купува производителот на правосмукалки iRobot за приближно 1,7 милијарди долари, собирајќи уште една компанија за да ја додаде својата колекција паметни апарати за домаќинство.

Амазон ќе го купи за 1,7 милијарди долари производителот на правосмукалката roomba

Нетпрес - 10.08.2022

Амазон во петокот објави дека го купува производителот на правосмукалки iRobot за приближно 1,7 милијарди долари, собирајќи уште една компанија за да ја додаде својата колекција паметни апарати за домаќинство.