TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Објавена листа на 100 највредни компании во светот – меѓу нив нема ниту една германска

Слободен Печат - 04.07.2022

Ако до 2007 година меѓу 100те први компании во светот влегуваа дури 7 германски, според последната анализа годинава за прв пат ниту една германска компанија не влезе во ранг листата на консултантската компанија EY.

Во најдобрите 100 светски компании доминираат американските, Германија без претставници

Пари - 04.07.2022

На крајот на 2007 година, на листата на 100-те највредни светски компаниии имаше седум германски фирми, но, на крајот на 2021 година останаа само две, а во првата половина на 2022 година не остана ниту една, застапена на оваа ранг листа.

Листа на највредни компании: „Арамко“ го престигна „Епл“, нема германска компанија во првите 100

Независен - 04.07.2022

Глобалната консултатнтска и ревизорска компанија „Ернст и Јанг“ EY објави листа на највредни компании според нивната берзанска вредност во која на чело е саудискиот нафтен гигант „Арамко“ кој го престигна „Епл“.