TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нов тип на грип поопасен од свинскиот забрзано се шири низ Европа

Сител - 13.01.2018

Поопасен грип од свинскиот оваа сезона се шири во Европа. Од вирусот Х3 Н2 наречен “Австралиски грип” досега во Велика Британија починале 93 лица, а над 2000 се во болница. Случаи на заразени се регистрирани и во Франција.

Нов тип на грип поопасен од свинскиот забрзано се шири низ Европа

Press24 - 15.01.2018

Поопасен грип од свинскиот оваа сезона се шири во Европа. Од вирусот Х3 Н2 наречен “Австралиски грип” досега во Велика Британија починале 93 лица, а над 2000 се во болница, јавува Сител Случаи на заразени се регистрирани и во Франција.

Нов тип на грип поопасен од свинскиот забрзано се шири низ Европа

Курир - 15.01.2018

Поопасен грип од свинскиот оваа сезона се шири во Европа. Од вирусот Х3 Н2 наречен “Австралиски грип” досега во Велика Британија починале 93 лица, а над 2000 се во болница, јавува Сител Случаи на заразени се регистрирани и во Франција.

Нов тип на грип поопасен од свинскиот забрзано се шири низ Европа, се уште не е регистриран во Македонија

Скопје инфо - 15.01.2018

Поопасен грип од свинскиот оваа сезона се шири во Европа. Од вирусот Х3 Н2 наречен “Австралиски грип” досега во Велика Британија починале 93 лица, а над 2000 се во болница. Случаи на заразени се регистрирани и во Франција.