TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вчерашното невреме ги уништи се земјоделски посеви во Овчеполскиот регион

Телма - 14.06.2018

Градот и силното невреме кое се случи вчера во попладневните часови им го однесе родот на земјоделците од Овчеполието. Според првичните оценки на земјоделците од овчеполскиот регион, уништени се земјоделски посеви на површина од околу 5.000 хектари.

Невремето го собра родот на земјоделците во Овчеполитето

+инфо - 14.06.2018

Земјоделците бараат Министерството за земјоделство да формира Комисија за утврдување на штетите за да можат да бидат обештетени. Градот и силното невреме вчера направи голема штета на земјоделското производство во Овчеполието.

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Курир - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овче поле

24 Вести - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Невремето униште 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

1tv - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Невремето униште 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Локално - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Градот уништи 5.000 хектари посеви - невремето направи хаос низ Македонија

Press24 - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во Овче поле

Вечер - 14.06.2018

Според она што утринава го имаат констастирано земјоделците на своите посеви уништени се околку 90 отсто од житните култури. објави Телевизија 24 Вести. Во тек е жетвата на јачменот, но од она што го уништил градот и невремето оваа година, како што ...

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Независен - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Невремето униште 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

А1 On - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Н.Македонија - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Пулс24 - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...

Невремето уништи 5.000 хектари посеви во овчеполскиот регион

Бриф - 14.06.2018

Силниот град и невремето што вчера попладне го зафати овчеполскиот регион уништи 5.000 хектари земјоделски посеви. Земјоделецот Јонче Досевски од месната заедница на село Црнилиште во општина Свети Николе вели дека според првичните проценки во ...