TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Винарите бараат поддршка од државата за успешен извоз

А1 On - 16.04.2018

Македонските винари се соочуваат со голема конкуренција на странските пазари. Бараат поддршка од државата за успешен пласман, кој, велат, ќе им овозможи навреме да ги исплатат лозарите. Тие, денеска, на работен состанок во Градско со министерот ...

Николовски оствари состанок со винарските визби со цел да се испланира откупот на грозје

Макфакс - 16.04.2018

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), Љупчо Николовски, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, денеска одржаа работен состанок со винарските визби.

Министерот Николовски на средба со винарите

Сител - 16.04.2018

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска во винарската визба „Стоби“ ќе одржи работен состанок со винарите. Како што информираат од Министерството за земјоделство, на средбата ќе стане збор за новата реколта, ...

Винарите бараат поддршка од државата за успешен извоз

Канал5 - 16.04.2018

Македонските винари се соочуваат со голема конкуренција на странските пазари. Бараат поддршка од државата за успешен пласман, кој, велат, ќе им овозможи навреме да ги исплатат лозарите. Тие, денеска, на работен состанок во Градско со министерот ...

(ФОТО) Николовски: Градиме цврсто договорно производство, сигурен пласман, повисока откупна цена и поконкурентни ...

Бриф - 16.04.2018

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, денеска одржаа работен состанок со винарските визби.

Министерот Николовски на средба со винарите

А1 On - 16.04.2018

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска во винарската визба „Стоби“ ќе одржи работен состанок со винарите. Како што информираат од Министерството за земјоделство, на средбата ќе стане збор за новата реколта, ...

Винарите бараат поддршка од државата за успешен извоз

Канал 77 - 16.04.2018

Македонските винари се соочуваат со голема конкуренција на странските пазари. Бараат поддршка од државата за успешен пласман, кој, велат, ќе им овозможи навреме да ги исплатат лозарите. Тие, денеска, на работен состанок во Градско со министерот ...

Николовски: Деновиве ќе биде исплатена дополнителната субвенција за лозарството

Мета - 16.04.2018

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски на денешниот состанок со винарските визби, на кој учествуваше и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, порача ...

Николовски оствари состанок со винарските визби со цел да се испланира откупот на грозје

Денар - 16.04.2018

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), Љупчо Николовски, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, денеска одржаа работен состанок со винарските визби.

Министерот Николовски на средба со винарите

Канал5 - 16.04.2018

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска во винарската визба „Стоби“ ќе одржи работен состанок со винарите. Како што информираат од Министерството за земјоделство, на средбата ќе стане збор за новата реколта, ...

Винарите бараат државна поддршка за успешен извоз

+инфо - 16.04.2018

Министерот Николовски напомена дека денешната средба што се случува минимум три месеци пред бербата на грозјето, е токму во оваа насока - да се слушнат барањата, предлозите и сугестиите на винарите но, ваков состанок, најави, ќе има и со лозарите.

Николовски оствари состанок со винарските визби со цел да се испланира откупот на грозје

Точка - 16.04.2018

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), Љупчо Николовски, заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, денеска одржаа работен состанок со винарските визби.

Министерот Николовски на средба со винарите

iPortal - 16.04.2018

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска ќе оствари работна средба со винарите во винарската визба „Стоби“. Како што информираат од Министерството за земјоделство, на средбата ќе стане збор за новата реколта, ...

Винарите бараат поддршка од државата за успешен извоз

Сител - 16.04.2018

Македонските винари се соочуваат со голема конкуренција на странските пазари. Бараат поддршка од државата за успешен пласман, кој, велат, ќе им овозможи навреме да ги исплатат лозарите. Тие, денеска, на работен состанок во Градско со министерот ...

Николовски: Градиме цврсто договорно производство, за сигурен пласман, повисока откупна цена и поконкурентни производи

iPortal - 16.04.2018

Министерот за земјоделство,шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски заедно со директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски, денеска одржаа работен состанок со винарските визби.

Министерот Николовски на средба со винарите

Денар - 16.04.2018

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска во винарската визба „Стоби“ ќе одржи работен состанок со винарите. Како што информираат од Министерството за земјоделство, на средбата ќе стане збор за новата реколта, ...

Винарите бараат поддршка од државата за успешен извоз

Н.Македонија - 17.04.2018

Македонските винари се соочуваат со голема конкуренција на странските пазари. Бараат поддршка од државата за успешен пласман, кој, велат, ќе им овозможи навреме да ги исплатат лозарите. Тие на работниот состанок во Градско со министерот за ...