TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На Ромите, жртви на труење, треба да им се исплати отштета

Призма - 15.03.2019

Кампот во Митровица. Фото: Архива на БИРН Специјалниот известувач на ООН за токсични материи, Башкут Тунчак, вчера изјави дека на косовските Роми, кои биле изложени на труење со олово, додека живееле во камповите на ООН за раселени лица, кои се ...

Ромите од контамираните кампови во Косово сѐ уште без компензација

1tv - 14.03.2019

Обединетите нации сместиле ромски семејства и други етнички малцинства во токсични кампови во Косово и сѐ уште не им исплатиле компензација, се вели во извештај на нивната агенција за човекови права.

Ромите од контамираните кампови во Косово сѐ уште без компензација

Либертас - 14.03.2019

Обединетите нации сместиле ромски семејства и други етнички малцинства во токсични кампови во Косово и сѐ уште не им исплатиле компензација, се вели во извештај на нивната агенција за човекови права.