TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Земја за сите, не само за олигарсите“ – За 10 години земјоделското земјиште ќе може да биде градежно

ТВ21 - 22.07.2021

Во новиот предлог закон за продажба на земјиште е избришана одредбата за продажба на земјиште „очи во очи“ на стратешки инвеститори кои како што ги нарекуваат земјоделците -грабливци . Но, од Граѓански фронт велат дека остануваат на ставот дека ова ...

Продажба на земјоделско земјиште: Ќе остане земјоделско или ќе никнат градби на него?

24 Вести

Земјоделците стравуваат дека земјоделското земјиште ќе стане градежно – властите смируваат и ја бранат реформата

Телма

Јавна расправа за законот за продажба на државна земјоделско земјиште

Канал5

Земјоделците контра владиниот план за продажба на земјоделското земјиште

Алсат-М

Законот за распродажба на државно земјоделско земјиште ги крена земјоделците на нозе

Алфа

Земјоделците нема да ја дадат земјата на богаташи

Expres

Република

Земјоделците побараа измени во Законот за продажба на државното земјоделско земјиште

Сител - 22.07.2021

Земјоделското земјиште ќе го купат богатите. Земјоделците сметаат дека постоечкото законско решение за продажба на државно змејоделско земјиште не е добро и дека низ јавни расправи треба да се дојде до подобар текст за закон.

Јавна расправа: Продажбата на државното земјоделско земјиште реформа или можност за узурпација

Frontline

Реформа или можност за узурпација: Што ќе значи продажбата на државното земјоделско земјиште

Lider

Јавна расправа: Продажбата на државното земјоделско земјиште реформа или можност за узурпација

Опсервер

Јавна расправа: Продажбата на државното земјоделско земјиште реформа или можност за узурпација

Либертас

Богаташите ќе се офајдат, а земјоделците ќе останат без нивите

Вечер Прес

Јавна расправа: Продажбата на државното земјоделско земјиште реформа или можност за узурпација

Независен

MakPress

Јавна расправа за Нацрт – законот за продажба на државно земјоделско земјиште

Сител - 22.07.2021

Целосно и порационално искористување на обработливите површини, нивно окрупнување и можност за поголеми вложувања. Ова се само некои од целите предвидени со Нацрт – законот за продажба на државното земјоделско земјиште кој денеска е ставен на јавна ...

Јавна расправа за Нацрт – законот за продажба на државно земјоделско земјиште

Frontline

Јавна расправа за Нацрт – законот за продажба на државно земјоделско земјиште

Lider

Јавна расправа за Нацрт-законот за продажба на државно земјоделско земјиште

Република

Јавна расправа за Нацрт – законот за продажба на државно земјоделско земјиште

24Инфо

Јавна расправа за Нацрт – законот за продажба на државно земјоделско земјиште

Бизнис Вести

Јавна расправа за Нацрт – законот за продажба на државно земјоделско земјиште

Канал5

Иновативност Опсервер Либертас MakPress Expres

Министерот Хоџа на јавна расправа за Нацрт – закон за продажба на земјоделско земјиште во државна соспственост

Бизнис Вести - 22.07.2021

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа, денеска ќе учествува на јавна расправа посветена на Нацрт – законот за продажба на земјоделско земјиште во државна соспственост“.

Министерот Хоџа на јавна расправа за законот за продажба на државно земјоделско земјиште

Вечер Прес