TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓаните ќе контролираат како се трошат нивните пари преку платформата „Отворени финансии“

+инфо - 20.11.2019

Граѓните преку платформата „Отворени финансии“ од денеска ќе можат да проверат кој министер колку и каде ги троши нивните пари собрани во државната каса, бидејќи имаат можност да влезат во трезорот на државата.

Граѓаните преку компјутер ќе видат каде се трошат нивните пари

Вечер Прес - 20.11.2019

Платформата „Отворени финансии„ во иднина ќе биде коректив на работењето на државните институции и силна барикада за корупција, незаконитонист и други неправилности, а истовремено ќе ги натера директорите и министрите да бидат поодговорни кој ...

Државната каса се става на увид на граѓаните

Алсат-М - 20.11.2019

Преку интернет платформата „отворени финансии“ секој граѓанин ќе може да има увид во состојбата на државната каса и трансакциите на сите буџетски корисници. Проектот денеска го промовираа премиерот Заев и министерката за финансии Нина Ангеловска.

Владата ја претстави алатката „Отворени финансии“ – Сите трансакции од 2010 на увид на јавноста

Локално - 20.11.2019

Реализацијата на буџетот по институции, најголеми даватели и приматели на финансии се можностите кои ги нуди новата владина алатка „Отворени финансии“, која на прес конференција ја претставија премиерот Зоран Заев, министерката за финансии, Нина ...

ВО ЖИВО ОД ВЛАДА: Заев и министрите Ангеловска и Поповски ја промовираат новата веб-платформа „Отворени финансии”

Слободен Печат - 20.11.2019

Во Владата на Република Македонија во моментов премиерот Зоран Заев , министерката за финансии Нина Ангеловска и министерот за отчетност и транспаретност Роберт Поповски ја промовираат новата веб-платформа „Отворени финансии“.

(Во живо) Промоција на веб-платформата „Отворени финансии“

Независен - 20.11.2019

Заедничка прес-конференција со министерката Nina Angelovska и министерот Роберт Поповски со кои ќе ја промовираме новата веб-платформа „Отворени финансии“ [🔴Во живо] Заедничка прес-конференција со министерката Nina Angelovska и министерот Роберт ...

(ВО ЖИВО) Прес на премиерот Заев и министрите Поповски и Ангеловска

Локално - 20.11.2019

Прес-конференција на премиерот Зоран Заев и министерот Роберт Поповски и министерката Нина Ангеловска на која ќе ја промовираат новата веб-платформа „Отворени ...

Прес на премиерот Заев и министрите Поповски и Ангеловска (ВО ЖИВО)

iPortal - 20.11.2019

Прес-конференција на премиерот Зоран Заев и министерот Роберт Поповски и министерката Нина Ангеловска на која ќе ја промовираат новата веб-платформа „Отворени ...

Заев, Ангеловска и Поповски ја промовираа новата веб-платформа „отворени финансии“

Канал5 - 20.11.2019

Премиерот Заев, министерката за финансии Нина Ангеловска и министерот за отчетност и транспаретност Роберт Поповски ја промовираат новата веб-платформа „отворени финансии“. Со оваа алатка ќе бидат ставени на увид податоците од 12 милиони ...

(ВО ЖИВО): Заев и министрите Ангеловска и Поповски ја промовираат новата веб-платформа „Отворени финансии”

24Инфо - 20.11.2019

Во Владата на Република Македонија во моментов премиерот Зоран Заев , министерката за финансии Нина Ангеловска и министерот за отчетност и транспаретност Роберт Поповски ја промовираат новата веб-платформа „Отворени финансии“.