TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Таксистите во Црна Гора ќе мораат да носат униформа

Макфакс - 21.07.2019

Таксистите во Црна Гора ќе мораат во возилата да jа изложат легитимацијата на видно место, а за возачите ќе биде задолжително и носењето на униформа. Ова е предвидено во измените и дополнувањата на законот за превоз во патниот сообраќај.

Таксистите во Црна Гора ќе мораат да носат униформа

24Инфо - 21.07.2019

Таксистите во Црна Гора ќе мораат во возилата да jа изложат легитимацијата на видно место, а за возачите ќе биде задолжително и носењето на униформа. Ова е предвидено во измените и дополнувањата на законот за превоз во патниот сообраќај.