TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Парламентарните избори во Грција ќе се одржат во мај, најави премиерот Мицотакис

Бизнис Вести - 22.03.2023

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис најави дека општите избори ќе се одржат во мај. Четиригодишниот мандат на конзервативната влада истекува во јули, но се очекуваше Мицотакис да распише избори на почетокот на април.

Парламентарните избори во Грција ќе се одржат во мај, најави премиерот Мицотакис

Слободен Печат - 22.03.2023

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис најави дека општите избори ќе се одржат во мај. Четиригодишниот мандат на конзервативната влада истекува во јули, но се очекуваше Мицотакис да распише избори на почетокот на април.

Парламентарните избори во Грција ќе се одржат во мај, најави премиерот Мицотакис

Опсервер - 22.03.2023

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис најави дека општите избори ќе се одржат во мај. Четиригодишниот мандат на конзервативната влада истекува во јули, но се очекуваше Мицотакис да распише избори на почетокот на април.

Парламентарните избори во Грција ќе се одржат во мај

Независен - 22.03.2023

Грција – Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис најави дека општите избори ќе се одржат во мај. Четиригодишниот мандат на конзервативната влада истекува во јули, но се очекуваше Мицотакис да распише избори на почетокот на април.

Парламентарните избори во Грција ќе се одржат во мај, најави Мицотакис

Курир - 22.03.2023

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис најави дека општите избори ќе се одржат во мај. Четиригодишниот мандат на конзервативната влада истекува во јули, но се очекуваше Мицотакис да распише избори на почетокот на април.

Парламентарните избори во Грција ќе се одржат во мај, најави премиерот Мицотакис

24 Вести - 22.03.2023

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис најави дека општите избори ќе се одржат во мај. Четиригодишниот мандат на конзервативната влада истекува во јули, но се очекуваше Мицотакис да распише избори на почетокот на април.

Парламентарните избори во Грција ќе се одржат во мај, најави премиерот Мицотакис

Алсат-М - 22.03.2023

Четиригодишниот мандат на конзервативната влада истекува во јули, но се очекуваше Мицотакис да распише избори на почетокот на април. Анкетите на јавното мислење покажуваат дека водството на партијата Нова демократија на Мицотакис пред левичарската ...

Парламентарните избори во Грција ќе се одржат во мај, најави премиерот Мицотакис

Канал5 - 22.03.2023

Грчкиот премиер Киријакос Мицотакис најави дека општите избори ќе се одржат во мај. Четиригодишниот мандат на конзервативната влада истекува во јули, но се очекуваше Мицотакис да распише избори на почетокот на април.