TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одложено судењето за напаѓачот од Крајстчрч поради Рамазан

Макфакс - 12.09.2019

Судењето на мажот обвинет за напад на две џамии во Нов Зеланд и убиство на 51 лице е одложено за еден месец затоа што датумот на судењето се совпадна со муслиманскиот свет месец Рамазан, изјави денеска судија.

Одложено судењето за напаѓачот од Крајстчрч поради Рамазан

Centar - 12.09.2019

Судењето на мажот обвинет за напад на две џамии во Нов Зеланд и убиство на 51 лице е одложено за еден месец затоа што датумот на судењето се совпадна со муслиманскиот свет месец Рамазан, изјави денеска судија.

Одложено судењето за напаѓачот од Крајстчрч поради Рамазан

24Инфо - 12.09.2019

Судењето на мажот обвинет за напад на две џамии во Нов Зеланд и убиство на 51 лице е одложено за еден месец затоа што датумот на судењето се совпадна со муслиманскиот свет месец Рамазан, изјави денеска судија.