TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Анелија Митрова: Да се искористи и потенцијалот на младите за иновации и социјално претприемништво

Фактор - 27.01.2020

Социјалното претприемништво може да понуди многу решенија за одржлив развој за отворање на нови можности за младите генерации да ги реализираат своите бизнис идеи до дополнителна вредност во општеството.

СДСМ преку конкретни мерки наменети за младите создава подобри услови за зголемување на стандардот

24Инфо - 25.01.2020

СДСМ преку конкретни мерки наменети за младите создава подобри услови за зголемување на стандардот и можностите младите да ја градат својата иднина во татковината. Собранието на предлог на СДСМ го усвои Законот за младински додаток кој обезбедува ...

СДСМ реализира низа мерки и политики за подобар животен стандард на младите

24Инфо - 25.01.2020

СДСМ креира и реализира мерки и политики, кои обезбедуваат просперитет за сите граѓани, пред се за младите, подобрување на животниот стандард и повеќе пари во семејните буџети. Во таа насока е доделување на младински додаток од 3.000 денари за ...

Претседателот Заев од Радовиш: Веруваме во младите, градиме квалитетни младински политики и вложуваме во човечкиот ...

24Инфо - 25.01.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, вчера се сретна со младите од СДММ Радовиш. На средбата претседателот Заев потенцираше дека официјалните мерки и спроведените реформи се доказ дека СДСМ во изминатите 2 и пол години покажа дека верува во младите и ...

ВМРО-ДПНЕ: Единствена мерка што СДСМ ја спроведе за младите е нивното трајно иселување од Република Македонија

24Инфо - 25.01.2020

Единствена мерка што СДСМ ја спроведе за младите е нивното трајно иселување од Република Македонија. Во 2019 година се иселиле над 10.000 млади лица од нашата држава, и тоа поради лошите политики на оваа власт.

СДСМ: Реализираме низа мерки и политики за подобар животен стандард на младите

А1 On - 25.01.2020

„СДСМ креира и реализира мерки и политики, кои обезбедуваат просперитет за сите граѓани, пред се за младите, подобрување на животниот стандард и повеќе пари во семејните буџети. Во таа насока е доделување на младински додаток од 3.000 денари за ...

СДСМ: Реализираме низа мерки и политики за подобар животен стандард на младите

Канал5 - 25.01.2020

СДСМ креира и реализира мерки и политики, кои обезбедуваат просперитет за сите граѓани, пред се за младите, подобрување на животниот стандард и повеќе пари во семејните буџети, се наведува во партиското соопштение.

СДСМ: Реализираме мерки и политики за подобар живот на младите

МКД - 25.01.2020

СДСМ креира и реализира мерки и политики, кои обезбедуваат просперитет за сите граѓани, пред сѐ за младите, подобрување на животниот стандард и повеќе пари во семејните буџети, се пофали СДСМ во денешното соопштение.

СДСМ: Ја намаливме стапката на невработеност кај младите на 35%, во времето на ВМРО-ДПМНЕ изнесуваше 48,2%.

Локално - 25.01.2020

„СДСМ креира и реализира мерки и политики, кои обезбедуваат просперитет за сите граѓани, пред се за младите, подобрување на животниот стандард и повеќе пари во семејните буџети. Во таа насока е доделување на младински додаток од 3.000 денари за ...

Заев: Градиме квалитетни младински политики и вложуваме во човечкиот капитал

Макфакс - 25.01.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, вчера се сретна со подмладокот на партијата во Радовиш. На средбата, Заев потенцираше дека официјалните мерки и спроведените реформи се доказ дека СДСМ во изминатите две и пол години покажале дека верува во младите ...

(ВИДЕО) Заев од Радовиш: Веруваме во младите, градиме квалитетни младински политики и вложуваме во човечкиот капитал

А1 On - 25.01.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, вчера се сретна со младите од СДММ Радовиш. На средбата претседателот Заев потенцираше дека официјалните мерки и спроведените реформи се доказ дека СДСМ во изминатите 2 и пол години покажа дека верува во младите и ...

Заев од Радовиш: Веруваме во младите, градиме квалитетни младински политики и вложуваме во човечкиот капитал

Канал5 - 25.01.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, вчера се сретна со младите од СДММ Радовиш, се наведува во партиското соопштение. На средбата претседателот Заев потенцираше дека официјалните мерки и спроведените реформи се доказ дека СДСМ во изминатите 2 и пол ...

ВМРО-ДПМНЕ: Во 2019 година се иселиле над 10.000 млади лица поради лошите политики на оваа власт

Сител - 25.01.2020

Единствена мерка што СДСМ ја спроведе за младите е нивното трајно иселување од Република Македонија. Во 2019 година се иселиле над 10.000 млади лица од нашата држава, и тоа поради лошите политики на оваа власт.

Заев: Веруваме во младите, градиме квалитетни младински политики и вложуваме во човечкиот капитал

365 - 25.01.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, вчера се сретна со младите од СДММ Радовиш. На средбата претседателот Заев потенцираше дека официјалните мерки и спроведените реформи се доказ дека СДСМ во изминатите 2 и пол години покажа дека верува во младите и ...

ВМРО-ДПМНЕ: Единствена мерка што СДСМ ја спроведе за младите е нивното трајно иселување од Македонија

А1 On - 25.01.2020

„Единствена мерка што СДСМ ја спроведе за младите е нивното трајно иселување од Република Македонија. Во 2019 година се иселиле над 10.000 млади лица од нашата држава, и тоа поради лошите политики на оваа власт.

Заев: Младите се во центарот на вниманието на новата изборна програма на СДСМ (ВИДЕО)

Локално - 25.01.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, вчера оствари средба со младите од СДММ Радовиш. На средбата тој потенцираше дека официјалните мерки и спроведените реформи се доказ дека СДСМ во изминатите 2 и пол години покажа дека верува во младите и со нив ...

ВМРО-ДПМНЕ: Во 2019 година се иселиле над 10.000 млади лица поради лошите политики на оваа власт

4NEWS - 25.01.2020

Единствена мерка што СДСМ ја спроведе за младите е нивното трајно иселување од Република Македонија. Во 2019 година се иселиле над 10.000 млади лица од нашата држава, и тоа поради лошите политики на оваа власт.

Заев од Радовиш: Веруваме во младите, градиме квалитетни младински политики и вложуваме во човечкиот капитал

Centar - 25.01.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, вчера се сретна со младите од СДММ Радовиш. На средбата претседателот Заев потенцираше дека официјалните мерки и спроведените реформи се доказ дека СДСМ во изминатите 2 и пол години покажа дека верува во младите и ...

„СДСМ реализира низа мерки и политики за подобар животен стандард на младите“

Centar - 25.01.2020

-СДСМ креира и реализира мерки и политики, кои обезбедуваат просперитет за сите граѓани, пред се за младите, подобрување на животниот стандард и повеќе пари во семејните буџети. Во таа насока е доделување на младински додаток од 3.000 денари за ...

(Видео) Заев од Радовиш: Веруваме во младите, градиме квалитетни младински политики и вложуваме во човечкиот капитал

Frontline - 25.01.2020

Го донесовме Законот за млади со кој за прв пат се дефинира категоријата н млади во државата, дефинирани се формите за младинско учество и инклузија во креирањето на политиките. Донесен е и Законот за младински додаток со кој на секој млад човек до ...

Заев: Веруваме во младите, градиме квалитетни младински политики и вложуваме во човечкиот капитал

Бриф - 25.01.2020

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, вчера се сретна со младите од СДММ Радовиш. На средбата претседателот Заев потенцираше дека официјалните мерки и спроведените реформи се доказ дека СДСМ во изминатите 2 и пол години покажа дека верува во младите и ...

Опозицијата обвинува, власта ги правда политиките за младите

Р.С.Европа - 25.01.2020

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ денеска соопшти дека во 2019 година се иселиле над 10.000 млади лица од нашата држава и за тоа ги обвини лошите политики на власта. „Младинската невработеност е највисока во Европа, додека долгорочната невработеност кај ...

Салихи : СДСМ ги зголемува можностите за вработување на младите, донесен Законот за младински додаток

Канал5 - 25.01.2020

СДСМ преку конкретни мерки наменети за младите создава подобри услови за зголемување на стандардот и можностите младите да ја градат својата иднина во татковината, рече Есра Салихи, членка на Извршниот одбор на СДСМ.

(ВИДЕО) Салихи: СДСМ ги зголемува можностите за вработување на младите, донесен Законот за младински додаток

А1 On - 25.01.2020

„СДСМ преку конкретни мерки наменети за младите создава подобри услови за зголемување на стандардот и можностите младите да ја градат својата иднина во татковината. Собранието на предлог на СДСМ го усвои Законот за младински додаток кој обезбедува ...

СДСМ: СДСМ реализира низа мерки и политики за подобар животен стандард на младите

MakPress - 25.01.2020

СДСМ креира и реализира мерки и политики, кои обезбедуваат просперитет за сите граѓани, пред се за младите, подобрување на животниот стандард и повеќе пари во семејните буџети. Во таа насока е доделување на младински додаток од 3.000 денари за ...

ВМРО-ДПМНЕ: Единствена мерка што СДСМ ја спроведе за младите е нивното трајно иселување

MakPress - 25.01.2020

Единствена мерка што СДСМ ја спроведе за младите е нивното трајно иселување од Република Македонија. Во 2019 година се иселиле над 10.000 млади лица од нашата држава, и тоа поради лошите политики на оваа власт.