TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Деспотовски: Нема застој во реализацијата на проектите поддржани од ФИТР

Канал5 - 08.04.2020

ФИТР ги презентираше избраните решенија на повикот креатон Немаме апсолутно никаков застој во реализацијата на програмите на Фондот за иновации и технолопки развој (ФИТР), вели директорот на фондот, Јован Десподовски, кој денеска промовираше 16 ...

Избрани 16 решенија од над 500 пријави на јавниот повик КРЕАТОН за справување со Ковид-19

А1 On - 08.04.2020

Вкупно 16 решенија се избрани од над 500-тини апликации кои пристигнале на јавниот повик КРЕАТОН за справување со последиците од КОВИД-19 што го објави Фондот за иновации и технолошки развој, а кој е поддржан од Амбасадата на Швајцарија во земјава, ...

ФИТР КРЕАТОН – избрани дигитални алатки за справување со последиците од Ковид – 19

Smartportal - 08.04.2020

Овие решенија треба да бидат целосно функционални за 15 дена и ќе бидат бесплатно достапни за сите граѓани, компании и организации На јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за справување со последиците од КОВИД-19 ...

КОВИД – 19 го менува светот што го познававме до сега

Слободен Печат - 08.04.2020

Корона вирусот целосно ќе го промени начинот на кој до сега функциониравме, патувавме и комунициравме. Човекот повеќе не е во фокусот. Дигитализацијата ја презема водечката позиција. Вирусот КОВИД – 19 го потресе светот, јавното здравје, животот на ...

ФИТР ќе ги презентира избраните решенија на повикот КРЕАТОН

Опсервер - 08.04.2020

Скопје, 8 април 2020 () – Фондот за иновации и технолошки развој денеска ги презентира избраните решенија на јавниот повик КРЕАТОН, кој е поддржан од Амбасадата на Швајцарија во Република Северна Македонија, УСАИД, УНДП, УНИЦЕФ и МАСИТ.

COVID-19 ги менува и дигиталните навики на луѓето

Денар - 07.04.2020

Дали дигиталниот живот може да го намали стравот и анксиозноста од COVID-19 особено кога сме ставени во карантин? Несомнено, во овие услови дигиталните алатки ќе ја доживеат својата експанзија и не само поради социјализацијата што ја овозможуваат, ...

ФИТР ќе ги презентира избраните решенија на повикот КРЕАТОН

CivilMedia - 08.04.2020

Фондот за иновации и технолошки развој денеска ги презентира избраните решенија на јавниот повик КРЕАТОН , кој е поддржан од Амбасадата на Швајцарија во Република Северна Македонија, УСАИД, УНДП, УНИЦЕФ и МАСИТ.

ФИТР ќе ги презентира избраните решенија на повикот КРЕАТОН

MakPress - 08.04.2020

Фондот за иновации и технолошки развој денеска ги презентира избраните решенија на јавниот повик КРЕАТОН, кој е поддржан од Амбасадата на Швајцарија во Република Северна Македонија, УСАИД, УНДП, УНИЦЕФ и МАСИТ.

COVID-19 ги менува и дигиталните навики на луѓето

Иновативност - 08.04.2020

Дали дигиталниот живот може да го намали стравот и анксиозноста од COVID-19 особено кога сме ставени во карантин? Несомнено, во овие услови дигиталните алатки ќе ја доживеат својата експанзија и не само поради социјализацијата што ја овозможуваат, ...

Избрани 16 решенија од над 500 пријави на јавниот повик КРЕАТОН за справување со Ковид-19

Опсервер - 08.04.2020

Скопје, 8 април 2020 () – Вкупно 16 решенија се избрани од над 500-тини апликации кои пристигнале на јавниот повик КРЕАТОН за справување со последиците од КОВИД-19 што го објави Фондот за иновации и технолошки развој, а кој е поддржан од Амбасадата ...

Избрани 16 решенија од над 500 пријави на јавниот повик КРЕАТОН за справување со Ковид-19

PressingTV - 08.04.2020

Вкупно 16 решенија се избрани од над 500-тини апликации кои пристигнале на јавниот повик КРЕАТОН за справување со последиците од КОВИД-19 што го објави Фондот за иновации и технолошки развој, а кој е поддржан од Амбасадата на Швајцарија во земјава, ...

Деспотовски: Избрани 16 решенија од над 500 пријави на јавниот повик КРЕАТОН за справување со Ковид-19

Press24 - 08.04.2020

Вкупно 16 решенија се избрани од над 500-тини апликации кои пристигнале на јавниот повик КРЕАТОН за справување со последиците од КОВИД-19 што го објави Фондот за иновации и технолошки развој, а кој е поддржан од Амбасадата на Швајцарија во земјава, ...

ФИТР КРЕАТОН – избрани дигитални алатки за справување со последиците од Ковид – 19

Фактор - 08.04.2020

На јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за справување со последиците од КОВИД-19 избрани се 16 решенија. Повикот е спроведен во соработка со партнерите - Амбасадата на Швајцарија во Република Северна Македонија, ...

ФИТР КРЕАТОН – избрани дигитални алатки за справување со последиците од COVID-19

USB - 08.04.2020

Овие решенија треба да бидат целосно функционални за 15 дена и ќе бидат бесплатно достапни за сите граѓани, компании и организации. На јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за справување со последиците од COVID-19 ...

Избрани 16 решенија од над 500 пријави на јавниот повик КРЕАТОН за справување со Ковид-19

Либертас - 08.04.2020

Вкупно 16 решенија се избрани од над 500-тини апликации кои пристигнале на јавниот повик КРЕАТОН за справување со последиците од КОВИД-19 што го објави Фондот за иновации и технолошки развој, а кој е поддржан од Амбасадата на Швајцарија во земјава, ...

ФИТР КРЕАТОН – избрани дигитални алатки за справување со последиците од Ковид – 19

Бизнис Вести - 08.04.2020

На јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за справување со последиците од КОВИД-19 избрани се 16 решенија. Повикот е спроведен во соработка со партнерите – Амбасадата на Швајцарија во Република Северна Македонија, ...

Избрани 16 решенија од над 500 пријави на јавниот повик КРЕАТОН за справување со Ковид 19

Фокус - 08.04.2020

На јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за справување со последиците од КОВИД-19 избрани се 16 решенија. Повикот е спроведен во соработка со партнерите – Амбасадата на Швајцарија во Република Северна Македонија, ...

Избрани 16 решенија на јавниот повик КРЕАТОН

Слободен Печат - 08.04.2020

Вкупниот буџет за повикот е 10 милиони со максимален износ по апликација до 10.000 евра во денарска противредност. Овој повик е прв од иницијативите на Фондот за справување со последиците од КОВИД-19.

Избрани 16 решенија од над 500 пријави на јавниот повик КРЕАТОН за справување со Ковид-19

Локално - 08.04.2020

Вкупно 16 решенија се избрани од над 500-тини апликации кои пристигнале на јавниот повик КРЕАТОН за справување со последиците од КОВИД-19 што го објави Фондот за иновации и технолошки развој, а кој е поддржан од Амбасадата на Швајцарија во земјава, ...

ФИТР ги презентираше избраните решенија на повикот Креатон

Канал5 - 08.04.2020

Фондот за иновации и технолошки развој денеска ги презентира 16-те избрани решенија на јавниот повик Креатон. Директорот Јован Деспотовски соопшти дека повикот е прва од иницијативите на фондот за справување со последиците од Ковид-19, а на ...

ФИТР КРЕАТОН – избрани дигитални алатки за справување со последиците од Ковид – 19

Иновативност - 08.04.2020

На јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за справување со последиците од КОВИД-19 избрани се 16 решенија. Повикот е спроведен во соработка со партнерите – Амбасадата на Швајцарија во Република Северна Македонија, ...

Избрани дигитални алатки за справување со последиците од Ковид-19, една е за лажни вести

Мета - 08.04.2020

На јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за справување со последиците од Ковид-19 избрани се 16 решенија . Повикот е спроведен во соработка со партнерите – Амбасадата на Швајцарија во земјава, УСАИД, УНДП, УНИЦЕФ, ...

ФИТР: Избрани се дигитални алатки за справување со последиците од ковид–19

+инфо - 08.04.2020

На јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за справување со последиците од КОВИД-19 избрани се 16 решенија . Повикот е спроведен во соработка со партнерите – Амбасадата на Швајцарија во Република Северна Македонија, ...

16 проекти ќе добијат финансиски средства од ФИТР за справување со Ковид-19

MakPress - 08.04.2020

Вкупно 16 решенија се избрани од над 500-тини апликации кои пристигнале на јавниот повик КРЕАТОН за справување со последиците од КОВИД-19 што го објави Фондот за иновации и технолошки развој, а кој е поддржан од Амбасадата на Швајцарија во земјава, ...

Избрани 16 дигитални алатки за справување со последиците од КОВИД-19

Слободен Печат - 09.04.2020

На јавниот повик КРЕАТОН наменет за креирање на дигитални алатки и решенија за справување со последиците од КОВИД-19 избрани се 16 решенија. Повикот е спроведен во соработка со партнерите – Амбасадата на Швајцарија во Република Северна Македонија, ...