TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Девизните резерви во јануари 3,77 милијарди евра

MakPress - 08.02.2023

Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 3.775,6 милиони евра, соопшти Народна банка. Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (75,2%), по што следуваат валутите и депозитите (14,4%) и монетарното злато ...

Централните банки ги полнат трезорите со злато

Н.Македонија - 07.02.2023

Глобалната потрошувачка за злато во 2022 година достигна највисоко ниво во последните десет години и изнесува 4.741 тон, што се должи на рекордните купувања на злато од страна на централните банки и силните малопродажни инвестиции во текот на ...

Девизните резерви во јануари 3,77 милијарди евра

Опсервер - 08.02.2023

Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 3.775,6 милиони евра, соопшти Народна банка. Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (75,2%), по што следуваат валутите и депозитите (14,4%) и монетарното злато ...

Девизните резерви во јануари 3,77 милијарди евра

Канал5 - 08.02.2023

Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 3.775,6 милиони евра, соопшти Народна банка. Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (75,2%), по што следуваат валутите и депозитите (14,4%) и монетарното злато ...

Девизните резерви во јануари 3,77 милијарди евра

Курир - 08.02.2023

Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 3.775,6 милиони евра, соопшти Народна банка. Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (75,2%), по што следуваат валутите и депозитите (14,4%) и монетарното злато ...

Девизните резерви во јануари биле 3,77 милијарди евра, три четвртини се во хартии од вредност

Независен - 08.02.2023

Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 3.775,6 милиони евра, соопшти Народна банка. Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (75,2 отсто), по што следуваат валутите и депозитите (14,4 отсто) и ...

Девизните резерви во јануари 3,77 милијарди евра

Бизнис Вести - 08.02.2023

Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 3.775,6 милиони евра, соопшти Народна банка. Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (75,2%), по што следуваат валутите и депозитите (14,4%) и монетарното злато ...

Девизните резерви во јануари 3,77 милијарди евра

еМагазин - 08.02.2023

Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 3.775,6 милиони евра, соопшти Народна банка. Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (75,2%), по што следуваат валутите и депозитите (14,4%) и монетарното злато ...

Девизните резерви во јануари 3,77 милијарди евра

Бриф - 08.02.2023

– Девизните резерви на крајот на јануари годинава изнесувале 3.775,6 милиони евра, соопшти Народна банка. Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (75,2%), по што следуваат валутите и депозитите (14,4%) и монетарното ...