TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Научници развија облека за пожарникари и полицајци која убива вируси и бактерии

Кајгана - 25.01.2023

Научници од Универзитетот во Алберта развија облека што може да ги убие вирусите и бактериите со кои доаѓа во контакт. Облеката е наменета за пожарникари и полицајци, а е изработена од ткаенина за самодеконтаминација.

Создадена униформа за пожарникари и полицајци која убива вируси и бактерии

Иновативност - 24.01.2023

Научници од Универзитетот Алберта создадоа облека која може да ги убива сите бактерии и вируси со кои ќе дојде во контакт. Облеката е наменета за пожарникари и полицајци, а е направена од ткаенина која самата се деконтаминира.