TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Паѓа производството и бројот на вработени во текстилниот сектор

Телма - 25.02.2024

И годинава во текстилниот сектор ќе паѓа производството, но и бројот на вработени, поради заминување на странските партнери. Невладините регистрираат најави за отпуштање на работници, односно непродолжување на договорите на определено, па и ...

Нови отпуштања од работа и затварање на конфекции во Источниот Регион

Алфа - 25.02.2024

Нови отпуштања од работа и затварање на конфекции во Источниот Регион. На текстилната гранка и претстои уште една тешка година полна со неизвестност. Дваесетина работнички во Гласен текстилец веќе се пожалиле дека поради намалување на ...

Димитров: Приватниот сектор веќе трети месец ја чека мерката за субвенционирање на плати

Zoom - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ...

Димитров: Приватниот сектор веќе трети месец ја чека мерката за субвенционирање на плати

А1 On - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ...

Димитров: Текстилниот сектор е во слободен пад

Слободен Печат - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ...

Приватниот сектор веќе трети месец ја чека мерката за субвенционирање на плати

Република - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ...

Димитров: Приватниот сектор веќе трети месец ја чека мерката за субвенционирање на плати

Во Центар - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ...

Приватниот сектор три месеци ја чека мерката за субвенционирање на плати

ММС - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ноември ...

Димитров: Приватниот сектор трети месеци ја чека мерката за субвенционирање на плати

Н.Македонија - 25.02.2024

Производството во текстилниот сектор е во слободен пад, оценува Ангел Димитров од Организација на работодавачи. Посочува дека приватниот сектор веќе трети месец ја чекаат мерката за субвенционирање на платите, која беше најавена на крајот на ноември ...