TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За МНР работата на историчарите е „храбра и стручна“

Независен - 16.08.2022

Министерството за надворешни работи во целост ја поддржува работата на Комисијата за историски и образовни прашања со Република Бугарија и ја поздравува вечерашната објава на препораките кои се дел од Протоколот потпишан меѓу двете земји во 2019 ...

Бугарско МНР ја охрабрува мешовитата Комисија да продолжи поинтензивно со работа

Frontline - 15.08.2022

Министерството за надворешни работи на Бугарија во соопштение ја охрабри мешовитата Комисија за историски и образовни прашања да продолжи поинтензивно со своите напори со цел завршување на нејзините работи за сите периоди од заедничката историја ...

Бугарско МНР ја охрабрува мешовитата Комисија да продолжи поинтензивно со работа

Локално - 15.08.2022

Бугарското МНР објави соопштение со протоколите од 2019 и 2022 година, поздравувајќи ги договорените препораки за заедничко чествување на петте личности и договорените препораки за учебниците во двете држави.

Бугарско МНР ја охрабрува мешовитата Комисија да продолжи поинтензивно со работа

365 - 15.08.2022

Министерството за надворешни работи на Бугарија во соопштение ја охрабри мешовитата Комисија за историски и образовни прашања да продолжи поинтензивно со своите напори со цел завршување на нејзините работи за сите периоди од заедничката историја ...

Бугарско МНР ја охрабрува мешовитата Комисија да продолжи поинтензивно со работа

Фокус - 15.08.2022

Министерството за надворешни работи на Бугарија во соопштение ја охрабри мешовитата Комисија за историски и образовни прашања да продолжи поинтензивно со своите напори со цел завршување на нејзините работи за сите периоди од заедничката историја ...

Бугарско МНР ја охрабрува мешовитата Комисија да продолжи поинтензивно со работа

Н.Македонија - 15.08.2022

Министерството за надворешни работи на Бугарија во соопштение ја охрабри мешовитата Комисија за историски и образовни прашања да продолжи поинтензивно со своите напори со цел завршување на нејзините работи за сите периоди од заедничката историја ...

Бугарското МНР е многу задоволно што ги добиле Цар Самоил, Кирил и Методиј и Климент и Наум, ја поттикнува комисијата ...

Република - 15.08.2022

Министерството за надворешни работи на Бугарија во соопштение ја охрабри мешовитата Комисија за историски и образовни прашања да продолжи поинтензивно со своите напори со цел завршување на нејзините работи за сите периоди од заедничката историја ...

Бугарско МНР ја охрабрува мешовитата Комисија да продолжи поинтензивно со работа

Опсервер - 15.08.2022

– Министерството за надворешни работи на Бугарија во соопштение ја охрабри мешовитата Комисија за историски и образовни прашања да продолжи поинтензивно со своите напори со цел завршување на нејзините работи за сите периоди од заедничката историја ...

Бугарско МНР ја охрабрува мешовитата Комисија да продолжи поинтензивно со работа

ТВ21 - 15.08.2022

Министерството за надворешни работи на Бугарија во соопштение ја охрабри мешовитата Комисија за историски и образовни прашања да продолжи поинтензивно со своите напори со цел завршување на нејзините работи за сите периоди од заедничката историја ...

Бугарско МНР ја охрабрува мешовитата Комисија да продолжи поинтензивно со работа

4NEWS - 15.08.2022

Министерството за надворешни работи на Бугарија во соопштение ја охрабри мешовитата Комисија за историски и образовни прашања да продолжи поинтензивно со своите напори со цел завршување на нејзините работи за сите периоди од заедничката историја ...