TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се реконструира железничката пруга Ногаевци - Неготино

Макфакс - 27.12.2013

Почнува последната, трета фаза од реконструкција на железничката делница долж Коридорот 10. Од Ногаевци - Неготино, ќе се модернизира 31 километар. За македонската железница значи побрз и побезбеден ...

Почна реконструкцијата на железничката пруга од село Ногаевци до Неготино

24 Вести - 27.12.2013

Почна третата фаза од коридорот 10. Ќе се реконструира железничката пруга од село Ногаевци до Неготино во должина од 31 километар. Модернизацијата на железничката линија чини 9,4 милиони евра, а ...

Започна реконструкцијата на пругата од Ногаевци до Неготино

Телма - 27.12.2013

Градежните работи кои од денеска започнаа на пругата од Ногаевци до Неготино ќе го отежни железничкиот сообраќај и тоа ќе трае една година. Заменик директорот на Македонски железници - инфраструктура ...

Започна третата фаза од реконструкцијата на пругата на Коридорот 10

Сител - 27.12.2013

Побрз и побезбеден железнички сообраќај ќе се одвива на потегот од селото Ногаевци до Неготино. Денеска почна третата фаза од реконструкцијата на Коридорот 10 во должина од 30 километри.

Со ремонт на пругата Ногаевци-Неготино поголема брзина на возовите

Lider - 27.12.2013

На железничката делница Ногаевци – Неготино на Коридорот 10 од ноември следната година треба да се зголеми брзината на движењето на возовите до 120 километри на час.

Стартува ремонтот на пругата Ногаевци – Неготино

Lider - 27.12.2013

Денеска ќе биде означен почетокот на активностите за ремонт на пругата Ногаевци – Неготино, делница која е дел од железничкиот коридор 10. Настанот ќе се одржи во 10:30 часот на железничката станица ...

Со ремонт на пругата Ногаевци-Неготино поголема брзина на возовите

Економски - 27.12.2013

На железничката делница Ногаевци – Неготино на Коридорот 10 од ноември следната година треба да се зголеми брзината на движењето на возовите до 120 километри на час.

Од утре стартува ремонтот на пругата Ногаевци – Неготино

Курир - 26.12.2013

Почетокот на активностите за ремонт на пругата Ногаевци – Неготино, делница која е дел од железничкиот коридор 10 ќе биде означенн утре. Изведувач на работите е бугарската компанија ЦК - 13 Холдинг.

Јанакиески: Возовите ќе се движат со брзина од 100 до 120 километри на час

Нетпрес - 27.12.2013

На железничката делница Ногаевци – Неготино на Коридорот 10 од ноември следната година треба да се зголеми брзината на движењето на возовите до 120 километри на час.

Јанакиески: Возовите ќе се движат со брзина од 100 до 120 километри на час

Точка - 27.12.2013

На железничката делница Ногаевци – Неготино на Коридорот 10 од ноември следната година треба да се зголеми брзината на движењето на возовите до 120 километри на час.

Ремонт на пругата Ногаевци - Неготино

Вечер Прес - 25.12.2013

На железничката станица Градско на пругата Велес - Гевгелија утре ќе почнат градежните работи за ремонт на железничката делница Ногаевци-Неготино на Коридорот 10.

По 45 години ремонт на пругата Ногаевци-Неготино

МКД - 27.12.2013

На Железничката станица Градско на пругата Велес-Гевгелија денеска ќе почнат градежни работи за ремонт на железничката делница Ногаевци-Неготино на Коридорот 10, јавува МИА.

Ремонт на пругата Ногаевци - Неготино по 45 години

Дневник - 25.12.2013

На железничката станица Градско на пругата Велес - Гевгелија денеска ќе почнат градежни работи за ремонт на железничката делница Ногаевци - Неготино на Kоридорот 10.

Почнува ремонтот на пругата Ногаевци – Неготино

Порта 3 - 27.12.2013

Од денеска на Железничката станица Градско на пругата Велес-Гевгелија ќе почнат градежни работи за ремонт на железничката делница Ногаевци-Неготино на Коридорот 10.

Ремонт на пругата Ногаевци-Неготино по 45 години

Денар - 27.12.2013

На Железничката станица Градско на пругата Велес-Гевгелија денеска ќе почнат градежни работи за ремонт на железничката делница Ногаевци-Неготино на Коридорот 10.

Ремонт на пругата Ногаевци-Неготино

Бизнис Инфо - 26.12.2013

Денеска ќе започнат градежните работи за ремонт на железничката делница Ногаевци-Неготино на Коридорот 10, на Железничката станица Градско на пругата Велес-Гевгелија.

Реконструкција на пругата Ногаевци-Неготино

Економски - 25.12.2013

Од утре стартува реконструкцијата на железничката делница Ногаевци-Неготино на Коридорот 10. Вкупната цена на ремонтот на железничката делница во должина од 30.993 метри, изнесува 9.399.755 евра, ...

Денеска ќе почне ремонтот на пругата Ногаевци – Неготино

Либертас - 27.12.2013

На Железничката станица Градско на пругата Велес – Гевгелија денеска ќе почнат градежни работи за ремонт на железничката делница Ногаевци-Неготино на Коридорот 10.