TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рак на бели дробови, овие симптоми не треба да ги игнорирате

Магазин - 21.11.2020

Најчестите симптоми се кашлање (вклучувајќи искашлување на крв ), губење на телесна тежина и недостиг на воздух. Ракот на белите дробови може да се види на градна радиографија и компјутеризирана томографија . Дијагнозата се потврдува со биопсија .

Рак на бели дробови- овие симптоми не треба да ги игнорирате

Курир - 21.11.2020

Најчестите симптоми се кашлање (вклучувајќи искашлување на крв), губење на телесна тежина и недостиг на воздух. Ракот на белите дробови може да се види на градна радиографија и компјутеризирана томографија. Дијагнозата се потврдува со биопсија.