TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Овчеполските земјоделци го жнеат јачменот, лебното зрно во јули- бараат повисоки откупни цени

Телма - 26.06.2022

Земјоделците од Овчеполскиот регион половина од јачменот ќе го складираат во амбарите. Причината е што е во екот на жетвата откупната цена му е 15,5 денари за килограм. Цената е повисока од лани, но скапите репроматеријали и приносите од два до три ...

Во Овчеполието во полн ек е жетвата на јачменот

Вечер Прес - 26.06.2022

Во полн ек е жетвата на јачменот во Овче Поле, втората по големина житница во земјава. Ангелчо Стојчов претседател на Здружението „Овчеполски фармер “- Свети Николе, вели дека јачменот се откупува по цена од 16,5 денари за килограм.

Во Овчеполието во полн ек е жетвата на јачменот

Опсервер - 26.06.2022

Во полн ек е жетвата на јачменот во Овче Поле, втората по големина житница во земјава. Ангелчо Стојчов претседател на Здружението „Овчеполски фармер “- Свети Николе, вели дека јачменот се откупува по цена од 16,5 денари за килограм.

Во Овчеполието во полн ек е жетвата на јачменот

Н.Македонија - 26.06.2022

Во полн ек е жетвата на јачменот во Овче Поле, втората по големина житница во земјава. Ангелчо Стојчов претседател на Здружението „Овчеполски фармер “- Свети Николе, вели дека јачменот се откупува по цена од 16,5 денари за килограм.

Во Овчеполието во полн ек е жетвата на јачменот

MakPress - 27.06.2022

Во полн ек е жетвата на јачменот во Овче Поле, втората по големина житница во земјава. Ангелчо Стојчов претседател на Здружението „Овчеполски фармер “- Свети Николе, вели дека јачменот се откупува по цена од 16,5 денари за килограм.

И по жетвата ќе имаме недостиг од над 50.000 тони пченица, ќе бараме спас од Србија

Вечер Прес - 27.06.2022

Цената на лебното жито годинава не треба да биде под 22 денари за килограм, сметаат земјоделците. За да го соберат житото од нивите, земјоделците ќе ги чини од 8.000 до 10.000 денари по хектар.