TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заев: Имаме европски стандарди за бизнис

+инфо - 12.06.2019

Паралелно со политичките реформи, зајакнувањето на институциите и целосната демократизацијата на земјата, Северна Македонија влезе посветено во создавање услови за економски раст и во создавање на поволна клима за привлекување на интересот на ...

Заев и делегација на Владата во дводневна посета на Берлин на средба со Меркел

24Инфо - 12.06.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во придружба на заменик претседателот на Владата на РСМ задолжен за координација со економските ресори Кочо Анѓушев, од 12 до 13 јуни ќе престојува во Берлин, СР Германија како ...

Премиерот Заев во емисијата „Отворено“: Успехот на Северна Македонија во евроинтеграцискиот процес е и успех на ЕУ, ...

Centar - 11.06.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев и заменик претседателот на Владата на РСМ и министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски, министерката за правда, Рената Дескоска и министерот без ресор задолжен за комуникации, ...

Заев на прием на Здружението за Источна Европа на германското стопанство: Двесте компании со германски капитал ...

24Инфо - 12.06.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во придружба на заменикот на претседателот на Владата на РСМ задолжен за координација со економските ресори Кочо Анѓушев, ја започна дводневната посета на СР Германија со учество ...

Заев во дводневна посета на Германија и на средба со Меркел

Макфакс - 12.06.2019

Претседателот на Владата Зоран Заев, во придружба на заменик претседателот на Владата, задолжен за координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска и утре ќе престојува во Берлин, како почесен гостин на годишниот прием на Здружението за ...

Заев во емисијата „Отворено“: Успехот на Северна Македонија во евроинтеграцискиот процес е и успех на ЕУ

iPortal - 11.06.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев и заменик претседателот на Владата на РСМ и министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски, министерката за правда, Рената Дескоска и министерот без ресор задолжен за комуникации, ...

Заев: Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски ...

1tv - 12.06.2019

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди за бизнис, истакна премиерот Зоран Заев вечерва во Берлин на годишниот прием на Здружението за Источна Европа на германското ...

Заев и делегација на Владата на РСМ во дводневна посета на Берлин на економски форум и средба со канцеларката Меркел

Скопје1 - 12.06.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во придружба на заменик претседателот на Владата на РСМ задолжен за координација со економските ресори Кочо Анѓушев, од 12 до 13 јуни ќе престојува во Берлин, СР Германија како ...

Заев: Имаме европски стандарди за бизнис

Press24 - 12.06.2019

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди за бизнис, истакна премиерот Зоран Заев вечерва во Берлин на годишниот прием на Здружението за Источна Европа на германското ...

Заев на економски форум во Берлин и на средба со Меркел

Слободен Печат - 12.06.2019

Премиерот Заев на 12 јуни, на свечениот годишен прием на Здружението за Источна Европа на германското стопанство Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во придружба на заменик претседателот на Владата на РСМ задолжен за ...

Заев во Германија: Нашата земја има европски стандарди за бизнис, со право очекуваме датум за преговори

Макфакс - 12.06.2019

Премиерот Зоран Заев ја започна дводневната посета на Германија со учество на свечениот годишен прием на Здружението за Источна Европа на германското стопанство. Како почесен гостин на оваа свеченост, Заев имаше свое обраќање на тема „Реформите во ...

Заев во дводневна посета на Германија и на средба со Меркел

Н.Македонија - 12.06.2019

Претседателот на Владата, Зоран Заев, во придружба на заменик-претседателот на Владата задолжен за координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска и утре ќе престојува во Берлин, како почесен гостин на годишниот прием на Здружението за ...

Заев: Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски ...

Сител - 12.06.2019

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди за бизнис, истакна премиерот Зоран Заев вечерва во Берлин на годишниот прием на Здружението за Источна Европа на германското ...

Заев во дводневна посета на Германија и на средба со Меркел

Точка - 12.06.2019

Претседателот на Владата, Зоран Заев, во придружба на заменик-претседателот на Владата задолжен за координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска и утре ќе престојува во Берлин, како почесен гостин на годишниот прием на Здружението за ...

Заев: Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани

Нова ТВ - 12.06.2019

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди за бизнис, истакна премиерот Зоран Заев вечерва во Берлин на годишниот прием на Здружението за Источна Европа на германското ...

Заев во дводневна посета на Германија и на средба со Меркел

Centar - 12.06.2019

Претседателот на Владата, Зоран Заев, во придружба на заменик-претседателот на Владата задолжен за координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска и утре ќе престојува во Берлин, како почесен гостин на годишниот прием на Здружението за ...

Заев: Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани

Локално - 12.06.2019

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди за бизнис, истакна премиерот Зоран Заев вечерва во Берлин на годишниот прием на Здружението за Источна Европа на германското ...

Заев: Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани

Канал5 - 12.06.2019

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди за бизнис. Тоа го истакна премиерот Зоран Заев вечерва во Берлин на годишниот прием на Здружението за Источна Европа на ...

Заев: Нашата земја има европски стандарди за бизнис

Слободен Печат - 12.06.2019

Заев како почесен гостин на оваа свеченост, имаше свое обраќање на тема „Реформите во стопанството и општеството – Патот на Северна Македонија во ЕУ", и зеде учество во панел дискусијата насловена „20 години од Пактот за стабилност за ...

Заев: Нашата земја има европски стандарди за бизнис, со право очекуваме датум за преговори

Н.Македонија - 12.06.2019

Премиерот Зоран Заев ја почна дводневната посета на Германија со учество на свечениот годишен прием на Здружението за Источна Европа на германското стопанство. Како почесен гостин на оваа свеченост Заев имаше свое обраќање на тема „Реформите во ...

Заев: Германските компании вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди

МКД - 12.06.2019

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди за бизнис, истакна премиерот Зоран Заев вечерва во Берлин на годишниот прием на Здружението за Источна Европа на германското ...

Заев: Компаниите со германски капитал вработуваат 20.000 граѓани, доказ дека имаме европски стандарди за бизнис

Либертас - 12.06.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во придружба на заменикот на претседателот на Владата на РСМ задолжен за координација со економските ресори Кочо Анѓушев, ја започна дводневната посета на СР Германија со учество ...

Заев: Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски ...

Вечер Прес - 13.06.2019

Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди за бизнис, истакна премиерот Зоран Заев вечерва во Берлин на годишниот прием на Здружението за Источна Европа на германското ...

Заев: 200 компании со германски капитал вработуваат 20.000 граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски ...

iPortal - 13.06.2019

Премиерот Заев, во придружба на заменикот на претседателот Кочо Анѓушев, од вчера ја започна дводневната посета на СР Германија со учество на свечениот годишен прием на Здружението за Источна Европа на германското стопанство.